6 évnél régebbi cikk

Kapcsolódás Corvinus módra
Fehérvár Médiacentrum fotójaKapcsolódás Corvinus módra

Snapchat, VR , Hosszú Katinka és Cristiano Ronaldo. Ez csak néhány a rengeteg izgalmas téma közül, amelyről szó lesz június 12. és 15. között a fehérvári campuson a Corvinus Tudástőzsde elnevezésű 4 napos nyári egyetemen. Regisztrálni még bőven van idő, a tanárok egészen május 31-ig jelezhetik részvételi szándékukat.

A Corvinus egy országosan egyedülálló nyári egyetemet szervez, amely a kapcsolatokra és hálózatokra fókuszál. A programok során a továbbtanulás küszöbén álló székesfehérvári és környékbeli diákok megismerkedhetnek az egyetem szervezetével, belekóstolhatnak a zajos egyetemi életbe, illetve beleshetnek a Corvinus oktatóinak óráira, ahol nemcsak végig kell ülniük egy-egy előadást, hanem aktivizálva magukat használható és gyakorlatias ismereteket is szerezhetnek – és nem csak a jövőjükkel kapcsolatban.

Regisztrálni csak és kizárólag osztályfőnökök, illetve tanárok tudnak a Corvinus honlapján és Facebook oldalán, így mivel ezek a szakmai napok még éppen beleesnek a szorgalmi időszakba, ez eggyel több ok arra, hogy hasznosan töltsék tanévük utolsó napjait. A regisztráció során többek között fel kell tüntetni az érdeklődő suli nevét, és hogy mely napokon melyik évfolyamból hány osztály lépné át a tudás kapuját. Ja, amúgy a nyári egyetemre már hetedikes diákokkal is lehet jelentkezni, hiszen olyan lebilincselő és figyelemfelkeltő programokkal szolgálnak, amelyek egy tizenhárom éves számára is érdekfeszítőek lehetnek.

A programok minden nap fél 10-től kezdődnek. Előtte – ahogy az lenni szokott – bemelegítés gyanánt lesz egy kisebb tolongás a regisztráció során, majd következik a megnyitó és tájokoztató arra vonatkozóan, hogy ki merre mit is lát. Ezután indul a haddelhadd. A tudástőzsdén lesznek előadások, gyakorlatok, filmes és gazdasági játékok, illetve különböző kvízek magáról a Corvinus-ról. A programok során beszélnek a párkapcsolati kommunikációról, a Facebook-Snapchat csatáról, a fehérvári sportmárkákról és még Cristiano Ronaldo-ról is.

Én azt mondom, hogy azok a tanárok, akik még nem tették, mindenképpen jelentkezzenek! Hiszen például annak a nebulónak, akinek még fogalma sincs, hogy mivel szeretné tölteni felnőtt éveit, egy ilyen lehetőség mindenképpen jó kiindulás lehet. Hajrá, hajrá!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek