2017. augusztus 18. péntek Ilona
Menü

Nyitva van az aranykapu

A szezon legnyagyobb meccse vár a Vidire (Fotó: vidi.hu)

És hogy ki bújik be rajta? A kérdésre szombaton választ kapunk! Az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában klasszikus bajnoki döntőt rendeznek, a Honvéd - Videoton összecsapáson a felek maguk között rendezhetik le az aranyérem sorsát. Nehezebb helyzetben a Vidi van, mindenképpen nyernie kell, a fővárosiaknak egy iksz is bőven elég az elsőséghez.

Abban azonban biztosak lehetünk, a Honvéd nem a döntetlenért fut majd ki a pályára. A fővárosban és Székesfehérváron egyaránt pillanatok alatt elfogytak a jegyek, mindkét szurkolótábor a győzelem és az aranyünnep reményében célozza meg a Bozsik Stadiont. A Vidinél ugye adott képlet, nyerni kell ahhoz, hogy meglegyen a klub harmadik bajnoki címe. Az egyaránt 62 ponttal álló csapatok közül a Honvédnak egy döntetlen is elég lenne a ünnephez (azonos pontszám esetén a több győzelem rangsorol, ebben a mutatóban a Vidi 18-nál, a Honvéd 19-nél jár), de ahogy a fehérváriakkal 2001-ben bajnoki címet nyerő, jelenleg a Honvéd alkalmazásában álló Dusan Vasziljevics megfogalmazta: "Úgy kell kimennünk a pályára, mint eddig, győzelemre törve. Abból még lehet döntetlen, ha viszont alapból ikszre játszunk, az könnyen vereséghez vezethet. Szóval a járt utat nem feltétlenül érdemes feladni a járatlanért".

Nos, a két csapat eddigi élvonalbeli bajnokijain bizony fehér hollóhoz hasonló ritkasággal jelent meg a döntetlen, 96 bajnokin mindössze 17 döntetlen született, az örökmérleg pedig a Honvédnak kedvez.

Az örökmérleg a Honvédnak kedvez (grafika: magyarfutball.hu)

A Honvéd egyébként az eddigi utolsó, szintén bajnoki döntőként felfogható mérkőzésen is a pályán volt. Az 1988/1989-es szezon utolsó meccsét a kispestiek mellett az MTK is 58 ponttal várta, az aranycsatát végül Szijjártó István duplájával a Honvéd nyerte. Érdekesség, hogy Szijjártó néhány éve a Videoton második csapatát irányította, az akkori "döntős" csapatokban pedig igazi Vidi-legendák is pályára léptek, Disztl Péter, Disztl László és Csuhay József a Honvéd, Vadász Imre az MTK színeiben.

Visszakanyarodva a szombati derbihez, a szezon eddigi két meccsét a Vidi nyerte, így a lélektani előny Henning Berg együttesénél van.

 

A szombaton 19 órakor kezdődő mérkőzésre jegyek már nem kaphatók, csak azok keljenek útra, akiknek a zsebében ott a tikett. A találkozót fokozott biztonsági ellenőrzés mellett rendezik, így érdemes időben elindulni. Akinek nincs jegye, azok a Hotel Magyar Király előtti óriáskivetítőn követhetik az összecsapást, az eredménytől függetlenül a csapat is ide érkezik meg majd a találkozót követően, reményeink szerint ünnepi, mondhatni aranyos hangulatban.

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • img
  Katonazenészekkel telt meg a Belváros
 • img
  Egy muszlim férfi bérelte a furgont, amellyel a gázolást elkövették
 • img
  Legkevesebb 13 áldozata van a barcelonai gázolásnak
 • img
  Tengerbe fulladt egy magyar nő Bulgáriában
 • img
  Donald Trump elítélte a konföderációs szobrok eltávolítását
 • img
  Barcelonai gázolás - Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában, halottak és sérültek
 • img
  Túszokat ejtett egy étteremben a kisteherautó sofőrje
 • img
  Barcelonai gázolás - Többen meghaltak, a rendőrség terrortettnek minősítette az esetet

Eseménynaptár

 • img
  A metró- és vasútállomások lezárását kérte a katalán mentőszolgálat
 • img
  Idén is Szolnokon készül a Kárpát-medence kenyere
 • img
  Négyezer éves tőrt találtak a szlovákiai Galgócon
 • img
  Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában