6 évnél régebbi cikk

Elgázoltak egy kisfiút - végre zebra kerülhet a Sziget Úti Óvoda elé
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Elgázoltak egy kisfiút - végre zebra kerülhet a Sziget Úti Óvoda elé

Egy másfél éves kisfiút ütött el az autó a napokban a székesfehérvári Sziget Utcai Óvoda bejárata előtt. Mivel az óvoda kapuihoz jelenleg nem vezet zebra, az illetékesek most lépéseket tettek annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen a kicsik számára az úttesten való átkelés.

A történet szerencsére a lehetőségekhez képest jól végződött. Az autós betartotta a sebességhatárt, így a kisgyermek néhány karcolással megúszta az esést, bár a kocsi két-három méteren át tolta maga előtt a kismotorjával együtt. Az eset érthetően nagy felbolydulást keltett a szülők körében, akik közül többen régóta próbálják elérni, hogy gyalogátkelőhely vezessen az óvoda két bejáratához.

A balesetet szenvedett kisfiú édesanyja négy, hat és másfél éves gyermekeivel készült éppen átmenni az úton, amikor az eset történt. Óvoda után a játszótérre igyekeztek, ennek megfelelően a babakocsit megpakolta a gyerekek játékaival, homokozóeszközeivel. "Az egyik játék leesett a babakocsiról, reflexből lehajoltam érte – meséli Csuti Erzsébet. – Mire fölegyenesedtem, azt láttam, hogy Máté a kismotorjával gurul kifelé az útra. Rákiabáltam, ekkor visszanézett rám, de gurult tovább. Egy teherautó parkolt éppen az ovi mellett, annak takarásából gurult az útra. A sofőrnek esélye sem volt észrevenni őt. Annyit láttam, hogy a motorral együtt két-három métert tolta maga előtt Mátét az autó. Végül a motorjára esett, nem az útra, talán ezért is nem történt nagyobb baja."

A helyszínre érkező mentők megállapították, hogy a kisfiú néhány karcolással megúszta a történteket, a rendőrök segítségével pedig az autó sofőrjével is hamar sikerült tisztázni a történteket. A családot ezzel együtt megviselték a történtek, ahogy az óvodába járó többi gyerek szülei is aggódnak és tenni szeretnének érte, hogy több hasonló eset ne fordulhasson elő.

Az anyuka épp a baleset helyszínét mutatja. Jelenleg az ovi egyik bejáratánál sincsen gyalogátkelő, sem más figyelmeztető jelzés (Fotó: Horváth Reni)

Oláhné Wágner Erika intézményvezető kérdésünkre elmondta, már történtek lépések annak érdekében, hogy biztonságosabb körülmények között közelíthessék meg a kicsik az ovi épületét. "Egyeztettem Farkas László képviselő úrral arról, hogy a hátsó bejárathoz mindenképpen szeretnénk egy zebrát. Jó lenne egy fekvőrendőr is az útra! Mindezzel kapcsolatban én is írok egy feljegyzést a környezetvédelmi irodának, és a képviselő úr is egyeztet polgármester úrral és az illetékesekkel." Az óvodavezető elmondta, a kérdés különösen aktuálissá vált azóta, mióta kibővítették a parkolóhelyeket, és a járda mentén végig állnak az autók. Hiszen az elgázolt kisfiú is éppen egy ott parkoló teherautó mögül, takarásból termett hirtelen az úton. "Nyilván három gyermeknek nem lehet egyszerre fogni a kezét, de igyekezzünk mindig a legkisebbre, legmozgékonyabbra figyelni a legjobban! – hangsúlyozta Oláhné Wágner Erika. – A kollégáimat is megkértem, hogy a szülői értekezleten is nyomatékosan hívják fel a szülők figyelmét a biztonságos közlekedésre, arra, hogy mindig zárják be például az óvodai kapukon lévő reteszt."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek