2017. augusztus 18. péntek Ilona
Menü

Marko Nikolics lett a Videoton új edzője

A szerb Marko Nikolics lett a Videoton új vezetőedzője. A Partizan Beograddal az előző szezonban bajnoki címet és kupát nyerő 37 éves szakember két évre szerződik Fehérvárra.

Aláírta 2019. június 30-ig szóló szerződését a Videotonnal a 37 éves Marko Nikolics – jelent meg a hír kedd délután a vidi.hu oldalon. A fiatal szerb szakember múlt szerdán mondott le a Partizan Beograd vezetőedzői posztjáról.

marko_nikolics_videoton

Kovács Zoltán sportigazgató és Marko Nikolics (Fotó: vidi.hu)

– Először is szeretnék köszönteni mindenkit, különösen a Vidi-szurkolókat és köszönöm a lehetőséget, hogy itt dolgozhatok. Régóta követem a magyar bajnokságot, hiszen munkám miatt fontos volt, hogy képben legyek Magyarország labdarúgásával is. Úgy láttam, hogy évről-évre fejlődik a liga, egyre jobb az infrastruktúra, a média és a szurkolók is követik a labdarúgást, de klubszinten hiányoznak a nemzetközi eredmények. Tizenhét éve dolgozom profi edzőként, az elmúlt négy szezonban olyan csapatoknál dolgoztam, ahol nagy célok voltak és trófeákért küzdöttünk. A Vidi is egy ilyen klub, szeretnék vezetőedzőnként mindent megnyerni Székesfehérváron, amit csak lehetséges – nyilatkozta a klub honlapjának Marko Nikolics.

Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója: "Csak ismételni tudom magam, hogy mekkora csalódásként éltük meg az előző szezonban szerzett ezüstérmet. Most már azonban kötelező ezen a csalódáson túllépnünk, hiszen hamarosan kezdődik a felkészülés az új idényre. A Vidi ambíciói semmit nem csökkentek, sőt még tovább nőttek, a céljaink pedig változatlanok maradnak, ennek érdekében egyeztünk meg Marko Nikoliccsal, akit fiatal kora ellenére már most sikeres edzőnek nevezhetünk. Reményeink szerint az ő vezetésével a nagy győztesek útjára léphet a Vidi. Ahogy korábban is, a klub most is minden segítséget megad a célok megvalósításához. Mindenképp ki kell emelnem, hogy nagyon könnyű volt megegyezni Nikoliccsal, az első perctől érződött, hogy szeretne a Vidi edzője lenni."

A szerb szakember Henning Berg helyét veszi át a kispadon. A norvég vezetőedzővel a Vidi az előző szezonban korán kiesett a Magyar Kupából és a Budapest Honvéd mögött a második helyen végzett a bajnokságban. Szerb sajtóhírek szerint Marko Nikolics 800 000 eurót (kb. 248 millió forint) kereshet évente Fehérváron.

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • img
  Katonazenészekkel telt meg a Belváros
 • img
  Egy muszlim férfi bérelte a furgont, amellyel a gázolást elkövették
 • img
  Legkevesebb 13 áldozata van a barcelonai gázolásnak
 • img
  Tengerbe fulladt egy magyar nő Bulgáriában
 • img
  Donald Trump elítélte a konföderációs szobrok eltávolítását
 • img
  Barcelonai gázolás - Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában, halottak és sérültek
 • img
  Túszokat ejtett egy étteremben a kisteherautó sofőrje
 • img
  Barcelonai gázolás - Többen meghaltak, a rendőrség terrortettnek minősítette az esetet

Eseménynaptár

 • img
  A metró- és vasútállomások lezárását kérte a katalán mentőszolgálat
 • img
  Idén is Szolnokon készül a Kárpát-medence kenyere
 • img
  Négyezer éves tőrt találtak a szlovákiai Galgócon
 • img
  Gyalogosok közé hajtott egy kisteherautó Barcelonában