6 évnél régebbi cikk

Tűz ütött ki egy pétfürdői vegyianyag-raktárban
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Tűz ütött ki egy pétfürdői vegyianyag-raktárban

Egy ezer négyzetméteres vegyianyag-raktárban lobbantak fel a lángok Pétfürdőn. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a tűz elfojtásán és hűtik a tartályokat.

Tűz ütött ki egy ezer négyzetméteres vegyianyag-raktárban Pétfürdőn. Számos településről érkeztek tűzoltók a helyszínre. Több tucat szakember nagy erőkkel dolgozik a lángok elfojtásán és folyamatosan hűti a raktárban lévő tartályokat. Jelenleg már csak egy kisebb épület ég. Az elsődleges információk szerint személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor szakemberei méréseket végeznek a helyszínen, hogy megállapítsák, került-e egészségre veszélyes anyag a levegőbe. 

 Pétfürdőn nem sokkal 12 óra után feloldották a délelőtt elővigyázatosságból elrendelt lakosságvédelmi intézkedést -  tájékoztatta a polgármester az MTI-t. Campanari-Talabér Márta, az intézkedést elrendelő városvezető elmondta, hogy a tűz során a katasztrófavédelem közlése szerint nem került veszélyes anyag a levegőbe, ezért nem sokkal déli 12 óra után feloldották a mintegy 1500 embert érintő figyelmeztetést, vagyis az embereknek nem kell zárt helyen tartózkodniuk.

 

Forrás: Vörösmarty Rádió, MTI

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek