6 évnél régebbi cikk

Két hónapra lezárják a Palotai út egy szakaszát
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Két hónapra lezárják a Palotai út egy szakaszát

Két hónapon keresztül teljes útlezárás lesz a Palotai út egy szakaszán. Június 17-tól augusztus 14-ig tartanak majd az erősen leromlott Gaja-híd felújítási munkálatai. A lezárás a buszközlekedésben is változásokkal jár.

 Az eredetileg tervezett félpályás útlezárás helyett mindkét forgalmi sávot lezárják a Palotai úton az Új Csóri úti körforgalom és a Kereszttöltés út között 2017. június 17-én 00.30 órától, előreláthatólag 2017. augusztus 14-ig. A teljes útzár azért szükséges, mert miután a kivitelező cég megvizsgálta a Gaja-híd szerkezetét, kiderült, hogy rosszabb állapotban van, mint amire számítottak. "A 60-as évekbeli kiszélesítésekor más technológiát alkalmaztak, emiatt hosszirányú repedések alakultak ki. A korrózió is sokkal nagyobb, mint az a roncsolásos vizsgálatok előtt látszott. Ezért aggályos lenne a félpályás forgalomfenntartás a folyamatos rezgések miatt. Így a kivitelező kezdeményezte a teljes útpálya lezárását, amit a műszaki ellenőr is jogosnak ítélt."– árulta el Nagy Zsolt, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője.


A munkálatok idejére a helyi autóbuszok közlekedése az alábbiak szerint módosul:

A 30, 36, 37-es autóbuszok 2017. június 17-től (szombat) az első járatindulástól várhatóan 2017. augusztus 14-ig módosított útvonalon járnak. A járatok a Palotai út helyett a Dózsa György út – Móri út – Szent Flórián körút útvonalon közlekednek.

A 30-as autóbusz a Vasútállomástól a Múzeum megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik, ezután legközelebb a Farkasvermi úti iskola megállóhelyen áll meg. A Vasútállomás felé a Farkasvermi úti iskola után a Múzeum a következő megálló. Az Ybl Miklós lakótelep, a Szabadságharcos út, Gellért utca, Uszoda, Hosszú temető és Gépjavító üzem elnevezésű megállókat az autóbusz nem érinti.

A 36-os autóbusz a Vasútállomástól a György Oszkár tér megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik, majd megáll az Ybl Miklós lakótelep megállóhelyen. Ezután legközelebb a Régi Csóri út megállóban áll meg. Visszafelé a Feketehegy megállótól a Régi Csóri út megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik a 36-os autóbusz, majd az Ybl Miklós lakótelepen, és a György Oszkár tér megállóhelyen áll meg. A György Oszkár tér és Vasútállomás megállóhelyek között pedig már újra a menetrendszerinti útvonalon közlekedik. A Gellért utca, Hosszú temető és Gépjavító üzem megállókat az autóbusz nem érinti.

A 37-es autóbusz a Vasútállomástól a György Oszkár tér megállóhelyig menetrendszerinti útvonalon közlekedik, majd az Ybl Miklós lakótelep megállóhelyen áll meg. Ezután a legközelebbi megálló a Farkasvermi úti iskola. A körjáratú busz a Sajó utca illetve Kőrösi utca megállótól a Farkasvermi úti iskola megállóhelyig ismét menetrendszerinti útvonalon közlekedik, majd az Ybl Miklós lakótelepen, és a György Oszkár tér megállóhelyen áll meg. A György Oszkár tér és Vasútállomás megállóhelyek között ismét a menetrendszerinti útvonalon közlekedik tovább. A Gellért utca, Hosszú temető és Gépjavító üzem megállókat az autóbusz nem érinti.

A 36-os és 37-es autóbuszok esetében a megnövekedett út miatt hosszabb menetidővel kell számolni!

Az útfelújításról a Fehérvár Televízió is beszámolt:

A kivitelező az útlezárás feloldását követően is folytatja a munkálatokat, de már nem az útpályán, hanem a híd aljánál. Az útlezárással kapcsolatos tudnivalókat a Közlekedési Iroda feltölti a WAZE térképre – így az applikáción keresztül az autósok folyamatosan friss információkat kaphatnak.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek