6 évnél régebbi cikk

Sérülten is az ország leggyorsabb embere lett a fehérvári Szabó Dani
Fehérvár Médiacentrum fotójaSérülten is az ország leggyorsabb embere lett a fehérvári Szabó Dani

Kiválóan szerepeltek a fehérvári országos bajnokságon az ARAK atlétái. A legeredményesebb hazai versenyzőnek Szabó Dániel bizonyult, a fiatal sprinter 100 méteren arany-, 200 méteren pedig ezüstérmes lett, ráadásul tagja volt az aranyérmet nyerő 4x100-as váltónak. Mindezt úgy, hogy egy nappal az OB előtt még az sem volt biztos, hogy ott lehet a rajtnál...

Kevesen tudják, Szabó Dániel úgy nyert három érmet a fehérvári országos bajnokságon, hogy a verseny előtti napon még az is kérdéses volt, rajthoz állhat-e. A combhajlító izmával akadtak gondok, de végül edzőjével, Varga Tamással úgy döntöttek, Dani a fájdalmai ellenére ott lesz a mezőnyben.

– Elégedett vagyok, ahhoz lépest, hogy kérdéses volt az indulásom. A 100 méteres győzelmem nagyon meglepett, jó időt futottam, mindezt úgy, hogy a sérülés miatt majd egy hétig nem is tudtam edzeni. A váltóban szerzett aranyunk még nagyobb meglepetés volt, bíztunk egymásban a társaimmal, de álmunkban sem gondoltuk, hogy az elsők leszünk. A duplázást követően nagyon szerettem volna triplázni, de 200 méteren meglepetésre a hatos pályán futó ferencvárosi Szabó László befutott előttem. De nem vagyok csalódott, mert így is két arany- és egy ezüstérmet nyertem hazai pályán, emlékezetes marad számomra ez az országos bajnokság.

Dani nem csupán a helyezéseknek örülhetett, időeredményei is folyamatos fejlődésről tanúskodnak.

– 200 méteren életem második legjobb idejét futottam, ráadásul úgy, hogy ebben a számban idén még csak 2-3 alkalommal versenyeztem. 100 méteren előbb az előfutamban életem harmadik legjobbját futottam, majd ez a döntőben visszább csúszott ezen a listán, mivel a 10.49-es győztes eredmény számomra egyéni csúcsot jelentett.

Szabó Dániel (jobbról a harmadik) – bármilyen furcsa – gyermekként egyáltalán nem akart atléta lenni
(Fotó: Simon Erika)

– Gyermekként indultam a Városi és Megyei Diákolimpiákon, a kiváló edző, Halász Géza szúrt ki engem egy ilyen versenyen. Ráadásul Géza bácsi és anyukám régen osztálytársak voltak, így ismerték is egymást, ezért könnyű volt a kapcsolatfelvétel. Viszont nekem eleinte nem volt egyértelmű, hogy atletizálni szeretnék, nem vonzott ez a sportág, de hosszas győzködés után lementem néhány edzésre és végül ott ragadtam. Nagyon jó volt a közeg, olyan társaságot ismertem meg, akikkel azóta is nagyon szoros a barátság. Megfogott az atlétika szépsége, a versenyek hangulata és a fent említett társaság. Ma már nem kérdés, szeretném az életem jelentős részét ennek a gyönyörű sportágnak szentelni.

Az országos bajnokság csupán a kezdet az idei nyárra, a szabadtéri szezonban még számos viadal vár az ARAK sprinterére, köztük az év fő versenye.

– Nagyjából hat-hét versenyem lesz még a nyáron, köztük a legfontosabb, az U23-as Európa-bajnokság július közepén Lengyelországban. Szeretném az egyéni csúcsomat megjavítani a kontinenstornán, ha ez sikerül, akkor lehet esélyem a döntőbe jutni, ami nagy álmom erre a nyárra, remélem, sikerül beteljesíteni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek