6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-vassal Fesztivál, Múzeumok Éjszakája és Neoton
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Tűzzel-vassal Fesztivál, Múzeumok Éjszakája és Neoton

Meleg is van, nyár is van, vakáció is van. Mi következik ebből? Tele lesz a város, a környék, meg úgy általában az ország programokkal. A felhozatal több mint ígéretes, mondjuk azt, hogy parádés. Aki nem találja majd a helyét ezen a hétvégén, az nem is akarja igazán. Fesztivál fesztivál hátán, cirkusz, Neoton-koncert a Popstrandon, a mozikban meg egymást ölő óriásrobotok. Mi kell még?

Fesztivál: Tűzzel-vassal Fesztivál
Mikor?: Június 24., szombat 9.00
Hol?: Rác utcai Skanzen

Késesek, kovácsok, fegyverművesek! Aztán mondjátok, ti mit csináltok szombaton? Merthogy mi ott leszünk a Tűzzel-vassal Fesztiválon a Skanzenben, az egészen biztos. A középkori hangulatú fesztivál (kirakodóvásár) erősen ajánlott mindenkinek, aki bírja a Trónok harca hangulatát. Biztosan nem fogunk csalódni a lovagi bemutatóban, a tűzugrók műsorában vagy éppen a gyerekeknek szóló bábszínházban sem. Kést viszont ajándékba ne vegyünk, mert a hiedelem szerint ez elvágja a barátságot. Szóval csak saját célra! A minőségi pengék nagy mennyiségben garantáltak.

Cirkusz: Exit Cirkusz
Mikor?: Június 23., péntek 18.00; június 24., szombat 15.00 és 18.00; június 25., vasárnap 11.00 és 15.00
Hol?: Vásártér

Igazán gyerekbarát műsorral érkezett Fehérvárra az Exit Cirkusz. Aki jegyet vált valamelyik hétvégi előadásra, nagyjából 60 állatra készüljön fel, köztük Pacóra, az intelligens szamárra és Jázminra, a kétpúpú tevére. Rajtuk kívül macskarevü és kutyashow, alligátor, leguán és törpekecskék is lesznek a porondon. Aki azonban inkább a meghökkentő produkciókat bírja, annak ott lesznek a légtornászok, vagy éppen a Quick Change varázslatos, gyors ruhacsere-mutatványa. És még megannyi más szám és meglepetés. Őrület és téboly a Vásártéren vasárnap délutánig!

Kiállítás: Múzeumok éjszakája
Mikor?: Június 24., szombat
Hol?: 27 helyszínen Székesfehérváron

Az év legrövidebb éjszakája nem lehet elég hosszú, hogy Fehérvár összes kiállítását és múzeumát végiglátogassuk. Próbálkozni azért lehet, rögtön itt van erre a szombat, amikor a két esemény (Szent Iván-éj, Múzeumok Éjszakája) éppen egybeesik. Az egy belépőnk áráért 27 helyszínen kereshetünk fel közel 100 kiváló programot – ugye érezzük, hogy ez kábé egy lehetetlen küldetéssel ér fel? Szóval inkább válogassunk gondosan a lehetőségek közül. Mi például vastagon ajánljuk az éppen erre a napra időzített Aba-Novák-tárlat megnyitóját és magát a kiállítást a Csók István Képtárban.

Koncert: Neoton Família, Kasza Tibi
Mikor?: Június 24., szombat
Hol?:
Popstrand, Agárd

Ha létezik dal, ami a magyar nyár klasszikusa, akkor az a Neotontól a Nyár van. És ha létezik hely, ami a magyar nyár egyik szimbóluma, akkor az biztosan az idén 40 éves Agárdi Popstrand. A kettő együtt elég jó kombinációnak tűnik, de hogy mennyire, az majd szombat este derül ki. Mindezek előtt még jön majd Kasza Tibi, a magyar Facebook csimborasszója. Turbók János főszervező akkor lesz bajban, ha utóbbi közel egymilliós online tábora is megjelenik a Popstarnd bejáratainál. Erre azért elég kicsi az esély, ellenben a tuti retróbulira a nyakunkat merjük tenni. És ne fukarkodjunk a szúnyogirtószerekkel! Végül is vízpartra megyünk, vagy mi.

Fesztivál: A Mi Velencénk
Mikor?: Június 23-25., péntek-vasárnap
Hol?:
Velencei Vízi Vár, Velence

Két éve még úgy indult, hogy csak magyar előadók fesztiválja lesz, aztán gyorsan változott a koncepció: idén már lesz Gigi D'Agostino és ATB is a fellépők között. Azért a prímet feltehetően a péntek este tízkor kezdődő Rapülők-koncert  viszi majd. Szombat este hatkor Majka és Curtis is megtölti majd a nagyszínpad előtti teret, ahogy feltehetően a utánuk este nyolctól következő TNT is. Azt azért jegyezzük fel gyorsan, hogy ez az egyik olyan magyar fesztivál lesz a kevés közül, ahol se egy árva WellHello, se egy kósza Halott Pénz buli nem lesz – ez pedig a mai hazai koncertmezőnyt végignézve szinte világrekord.

Sport: Fehérvár Enthroners–Budapest Eagles
Mikor?: Június 25., vasárnap 18.00
Hol?: First Field

A tavalyi döntő keserű élmény az Enthroners-nek, hiszen az Eagles 35:13-ra nyert, ráadásul pont Fehérváron. Az idei szezonban azonban nem a döntőben, hanem már előbb meccselnek egymással: most szombaton villanyfényes touchdownokra készülhet mindenki, aki amerikai focit szeretne nézni élőben. 

Mozi: Transformers: Az utolsó lovag
Mikor?: Június 22-től
Hol?: Cinema City Alba

Már az ötödik bőrt húzzák le az átalakuló robotokról. A kezdetben két-, aztán mostanában háromévente jelentkező tuti nyári kasszasiker története egy ideje már követhetetlen, de az kit is érdekel, amikor ennyi akció, robbanás, lövés és fémes csillogás összpontosul egy helyen? Az idei 1600 forintunkat arra kéri el Michael Bay rendező, hogy megmutassa: amit eddig láttunk, az mind világi kamu volt. A jók ugyanis rosszak lesznek, a rosszak pedig megjavulnak. A film természetesen 3D-ben is elérhető. Jó hír a széria szerelmeseinek, hogy az IMDb szakportál szerint 2019-ben érkezik a hetedik rész is. Kérdés: mi lesz a hatossal? Merthogy az idei az ötödik.

Fehérváron túl: 24. Víz, Zene, Virág Fesztivál
Mikor?: Június 23-25., péntek-vasárnap
Hol?: Öreg-tó, Tata

Ezen a hétvégén ha nem Fejér megye, akkor északi szomszédunk és azon belül is Tata. Nyáron nincs is jobb, mint egy vízparti fesztivál, legyen szó a Balatonról, a Velencei-tóról vagy esetünkben a tatai Öreg-tóról. A 24. Víz, Zene, Virág Fesztiválon ott lesz majd a Bikini, Pápai Joci, a Karthago és Betty Love Náksi Attilával. Utóbbi garantálja majd, hogy ez az éjjel soha nem érhet véget, maximum a fesztivál vasárnap este. Ha pedig vízpart és estébe nyúló fesztiválozás, akkor miről gondoskodjunk? Úgy is van! A megfelelő mennyiségű szúnyogirtóról. Kedvcsinálónak ilyen volt a tavaly fesztivál hangulata:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek