6 évnél régebbi cikk

Szerdán rajtol a jótifuti
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzerdán rajtol a jótifuti

Már 11. éve fogja magát egy maroknyi csapat, hogy valamely rászoruló szervezetnek futással gyűjtsön támogatást. Körbefutották már az országot, hisz minden évben más-más vidéken és területen tevékenykedő egyesületeket, alapítványokat ismertetnek meg az adományozókkal. Idén Kaposvár a célállomás és a Fehér Liliom Hospice Alapítvány a támogatott.

Az útvonalat látva az embernek az jut eszébe, hogy Párizsba el lehet jutni Kamcsatkán keresztül is, hisz a Székesfehérvár – Kaposvár útvonal teljesítéséhez keletnek indulnak el a június 28-án, szerdán 9.00 órakor az Országalmától rajtoló és július 3-án Kaposvárra érkező jótékonysági futók.

Ahogy azt Lajkó Csaba, ultrafutó, a jótékonysági sportesemény szervezője az fmc.hu-nak elmondta, a teljes távot teljesítő csapat 8-9 fő lesz, de ahogy ez az ilyen ultrafutásoknál már megszokott, egy-egy napi, vagy ennél is rövidebb távra is lehet csatlakozni. Az útvonal:

  • 1. nap: Székesfehérvár – Budapest: 73 km
  • 2. nap: Budapest – Paks: 110 km
  • 3. nap: Paks – Jánoshalma: 65 km
  • 4. nap: Jánoshalma – Baja – Szekszárd: 75 km
  • 5. nap: Szekszárd – Pécs: 64 km
  • 6. nap: Pécs – Kaposvár: 66 km

Idén a Fehérvárról induló jótifuti-csapat a kaposvári Jótékony Hendikep Futáshoz csatlakozik, és ezen belül kiemelten támogatja a Fehér Liliom Hospice Alapítványt, melynek célja és feladata, hogy segítsen a súlyos betegségben szenvedő betegek testi, lelki ápolásában, gondozásában. A futás teljes távján adományokat gyűjtenek az alapítvány számára. Az anyagi támogatás mellett természetbeni adományokat is elfogadnak, mindent, amire szükség van a betegellátás során:

  • Infúzió, infúziós szerelék, fecskendők (2, 5, 10, 20 ml-es);
  • Felszívó- és injekciós tűk, zöld szárnyastűk, kék és rózsaszín branül, ragtapasz, peha-haft, bőrfertőtlenítő spray, gumikesztyű (S, M, L méretben), digitális hőmérő, vesetál, beöntőszett, vérnyomásmérő.

Kaposváron havi rendszerességű a Jótékony Hendikep Futóverseny  (kaposvármost.hu)

A jótékonyságifutó-csapat az érintett településeken igyekszik minél több sportolót bevonni, hogy népszerűsítse a futást, a mozgást, az egészséges életmódot. Hitvallásuk szerint mindig van jótékonysági ok amiért futhatnak, futhatunk. Aki pedig csatlakozna a társaság első napjához, szerda reggel fél nyolctól az Alba Plaza előtt berakhatja a holmiját a kísérőautóba, majd 8.45-kor a társaság átvonul az Országalmához, ahonnan egy közös fotózást követően rajtolnak.

Ha valaki útközbe szeretne csatlakozni a társasághoz, a jotifuti.hu oldalon online nyomon követheti, hol tartanak éppen a  futók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek