Clear sky10 °C
2019. február 16. szombat Julianna
Menü

Hogyan fogyok le tíz hét alatt? – Orsi naplója 9. rész

Hogyan fogyok le tíz hét alatt? – Orsi naplója 9. rész
Eddig ennyit sikerült leadnom (Fotó: topslim.pl)

Két hónap, négy kiló súlyvesztés – a nyaralás pedig rohamosan közeledik! Vajon meglesz a kitűzött mínusz 5 kiló tíz hét alatt? Egy hét múlva kiderül.

Két hónapja született az  első bejegyzésem ebben a cikksorozatban. Lassan pedig a végére érek a kitűzött tízhetes időtartamnak. Május eleje óta négy kilótól sikerült megszabadulnom. Azt mondod, ez nem is olyan sok? Látványosnak tényleg nem olyan látványos... De vegyél csak szépen négy kiló krumplit (vagy csak ragadd meg a képen látható négy kilós súlyzót...), és cipeld magaddal egész nap... a munkahelyedre, a boltba, az utcán, lépcsőn fel és le... hidd el, a nap végére óriási megkönnyebbülést érzel, ha leteheted! Láttam olyan fogyókúrás műsort, amiben súlyokkal kitömött egész alakos overallt adtak a túlsúlyos delikvensre, és abban kellett lépcsőznie, hogy érzékelhesse, mennyi fölösleget is cipel a testén. Mert az alattomosan felkúszó egyes kilókat nem feltétlenül érzékeljük, főleg, ha hosszú idő alatt hízunk meg... hozzászokunk, a részünkké válik, és megoldjuk annyival, hogy egy (kettő, három) mérettel nagyobb ruhákat veszünk a boltban... máris nem szorítanak annyira, és a kényelmetlenség megszűnik.

Valahogy így működik visszafelé is... szép lassan kezdenek kicsit lötyögni a ruhák... aztán milyen jó érzés, amikor már az egy számmal kisebbe is beleférek! Titokban megsúgom: már felpróbáltam a tavalyi fürdőruhámat, (illetve strandoltam is benne) és sokkal jobban érzem benne magam, mint egy évvel ezelőtt. (Ehhez azért hozzátartozik, hogy a fogyást ugye nem ennek a blognak az indításával kezdtem, hanem korábban. Úgyhogy 2016 nyarához képest majdnem tíz kilóval kevesebbet kellett belebújtatnom a bikinimbe.)

Mindezek örömére elhoztam nektek a kedvenc salátám receptjét, amit szinte minden alkalommal kicsit másként készítek.

Tonhalsaláta

Hozzávalók: 80 gramm tonhal (konzerv), rukkola, vagy más zöldsaláta ízlés szerinti mennyiségben, 80-100 gramm koktélparadicsom, 100 gramm mozzarella, oregano, bazsalikom

Elkészítése: A tonhalat villával összetöröm, a koktélparadicsomokat félbevágom, a mozzarellát fölszeletelem. Lehet persze más típusú paradicsomot is használni. Ha gazdagítani szeretném, retekkel, uborkával, kaliforniai paprikával, főtt tojással, esetleg egy kis csemegekukoricával, kesudiószemekkel is feldobom. De a legegyszerűbb összeállításban is fantasztikus ez a saláta. Olívaolajjal meglocsolva is mennyei, de én nem igazán szeretem az olajos önteteket. Inkább egy kis frissen facsart citromlével szoktam megöntözni a kész kompozíciót, és ideális esetben egy-két órát állni hagyom fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek. Ettől a vacsorától legalább annyira izgalomba jönnek az ízlelőbimbóim, mint a csokitól!

Hogyan fogyok le tíz hét alatt? – Orsi naplója 9. rész

Egyik kedvenc vacsorám a tonhalsaláta (Fotó: galbanicheese.com.au)

A képen finom grissinik is láthatók a saláta mellett... na ezeknek lesz nehéz ellenállnom bő egy hét múlva Olaszországban! Bizony, bizony, a pasta, a pizza és a mennyei fagylaltok országába utazom... Ajjaj, mennyi kísértés vár ott rám! De ne aggódjatok... Az út itt még nem ér véget, már ami a fogyást illeti... 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Sokan veszik igénybe a magáncsőd intézmény segítségét
  Sokan veszik igénybe a magáncsőd intézmény segítségét
 • A büntetés-végrehajtás szerint nem hibáztak, amikor előállították a megszökő rabot
  A büntetés-végrehajtás szerint nem hibáztak, amikor előállították a megszökő rabot
 • Ma lesz A Dal 2019 második elődöntője
  Ma lesz A Dal 2019 második elődöntője
 • Kerékpáros programok támogatására lehet pályázni
  Kerékpáros programok támogatására lehet pályázni
 • A város kultúrális vezetői tartottak nyílt beszélhetést
  A város kultúrális vezetői tartottak nyílt beszélhetést
 • Kultúrházak Éjjel-Nappal, rengeteg program várja a kikapcsolódni vágyókat
  Kultúrházak Éjjel-Nappal, rengeteg program várja a kikapcsolódni vágyókat
 • Elkezdődött a Versünnep
  Elkezdődött a Versünnep
 • Javult a túszejtő rab állapota
  Javult a túszejtő rab állapota

Eseménynaptár