6 évnél régebbi cikk

Az Árpád Fürdő is harcba száll az Év Feltörekvő Fürdője címért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Az Árpád Fürdő is harcba száll az Év Feltörekvő Fürdője címért

A székesfehérvári fürdő mellett Fejér megyéből a Velence Resort & Spa is rajtkőre áll a versenyben. Ezúttal a szavazók is nyerhetnek.

Idén nyáron már harmadik alkalommal versengenek egymással Magyarország legnépszerűbb fürdői a nagyközönség kegyeiért és szavazataiért. A közel 200 indulót három kategóriába sorolták, az Árpád Fürdő és a Velence Resort & Spa az Év Feltörekvő Fürdője címért indult harcba 2017-ben.

A versenyben azok a magyarországi fürdők vesznek részt, amelyekben legalább egy olyan medence van, ami nem úszó- vagy tanmedence. A kategóriák kialakítására pedig azért volt szükség, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik, a kicsiknek értelemszerűen esélye sem lenne a hatalmas alapterülettel bíró fürdőkkel szemben.

A besorolásnál a szervezők a medencék számát, a település méretét és a fürdő ismertségét vették figyelembe. Ezek alapján a három kategória az alábbiak szerint alakul:

  • Az Év Fürdője 2017 kategóriában – 33 fürdő – jellemzően az országosan, vagy nemzetközileg ismert, illetve nagyvárosokban, jelentős turistaforgalommal rendelkező fürdővárosokban található fürdők indulnak.
  • Az Év Feltörekvő Fürdője 2017 kategóriában – 81 fürdő – leginkább a regionális jelentőségű fürdők találhatók.
  • A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 kategóriában – 74 fürdő – a helyi jelentőségű, kisebb településeken található, néhány medencével rendelkező fürdők indulnak.

A szavazás 2017. augusztus 31-ig tart. Mindhárom kategóriában a legtöbb érvényes szavazatot szerzett fürdő nyer, és ezúttal a szavazók is nyerhetnek, többek között wellnesshétvégét vagy fürdőbelépőt. Itt tudsz szavazni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek