6 évnél régebbi cikk

Csak egy klikk, és nem foglalsz potyára – ellenőrizhető, ha eltiltott egy utazási iroda
Fehérvár Médiacentrum fotójaCsak egy klikk, és nem foglalsz potyára – ellenőrizhető, ha eltiltott egy utazási iroda

Szinte minden évben, amikor beindul a nyár, érkezik a menetrend szerinti hír: csődbe ment egy utazási iroda. Legutóbb a Green Holidays ügyfelei jártak pórul, és lett az álomutazásukból rémálom. Érdemes foglalás előtt ellenőrizni, megbízható-e az általunk választott utazási iroda. Mutatjuk hol.

Ahogy hétfőn mi is hírt adtuk róla, újabb utazási iroda, ezúttal a Green Holidays jelentett fizetésképtelenséget, és hozta ezzel nehéz helyzetbe mintegy 400 ügyfelét. Az eset nem egyedi, sajnos évről-évre megtörténik, hogy a szezon közepén csődöt jelent egy utazásközvetítő iroda, és teszi tönkre több száz vakációzó, vagy éppen vakációzni induló család nyarát.

Mit tegyünk, hogy ne maradjunk hoppon? Sajnos száz százalékban kivédeni nem lehet, de egy dologra mindenképpen érdemes néhány percet rászánnunk: ellenőrizzük, hogy megbízható-e az utazási iroda, amelyet választottunk. Budapest Főváros Kormányhivatalának honlapján erre lehetőség nyílik, és nemcsak az engedélyezett utazási vállalkozók listája van fent, de az eltiltottaké is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek