6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: vízicsata, Cukorfalat Fesztivál és bográcsos főzőverseny
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: vízicsata, Cukorfalat Fesztivál és bográcsos főzőverseny

Isten hozott, ez itt az igazi megőrülés hétvégéje! Szeretnél bográcsban valami extrém kaját főzni? Semmi akadálya. Vízpisztollyal lövöldöznél vadidegenekre? Ez is megoldható. Átúsznád a Balatont? Mi sem egyszerűbb ennél. Ezekhez képest a Cukorfalat Fesztiválon bulizni már tényleg egy igazi úri hóbortnak tűnik. Pedig, pedig hát...

Őrület: Vízicsata
Mikor?: Július 8., 13:30
Hol?: Központi Park, Palotaváros

Amiért a hétköznapokon csak felháborodott pillantásokat kapsz, most vasárnap erény lesz: mutasd meg, mit tudsz a vízipisztolyoddal! Ebéd után (vagy helyett) a Palotavárosban azt vízipisztolyozol le, akit csak akarsz, és annyiszor, ahányszor nem szégyelled. Ha mindehhez még kis szerencsével némi hőség is társul, minden bizonnyal a hétvége legjobb bulija lehet a városban a Vízicsata. Fontos: a csatában csak vízipisztollyal vehetsz részt, egyéb eszközök (pl. vödör, zacskó, dézsa, kád stb.) ezúttal nem játszanak.

Fesztivál: Cukorfalat Fesztivál
Mikor?: Július 7-8., péntek-szombat
Hol?: Nagy László Művelődési Ház, Szabadegyháza

A világ egyik leghülyébben röhögő rajzfilmfigurája volt Cukorfalat, akiről a nevét kapta Szabadegyháza nyári fesztiválja. A legfiatalabbakat (is) célzó kétnapos őrületen ezúttal fellép többek között a Neoton, Radics Gigi, az Animal Cannibals és Hevesi Tamás is. Talán még ennél is ígéretesebbnek tűnik, hogy a gasztro-szekcióban a horvát konyha remekeit lehet megkóstolni, lesz kenyérlángosos és persze édességek, minden mennyiségben. A belépés díjtalan, a távolság Fehérvártól mindössze 32 kilométer, ami autóval 31 perc alatt kényelmesen letudható a Google Maps szerint. A teljesen reményteleneknek ajánljuk a Vörösmarty Rádiót, ahol folyamatosan beszámolnak majd az eseményekről.

Piknik: Bográcsos Nyolcas!
Mikor?: Július 8., szombat 11:00-
Hol?: Nyolcas Műhely

Minden étel jól passzol a rockzenéhez, ami bográcsban készül. Ezen a hétvégén ezt bárki bizonyíthatja, aki elfárad az egész napos piknikezésre a Nyolcas Műhelybe. Főzni bármit lehet a pörkölttől a gulyáson át az akármiig, a lényeg az, hogy fémben rottyanjon. Alapanyag legyen nálad, helyet a szervezők biztosítanak, ahogy estére is egy jó kis Faded Life-koncertet. 

Fehérváron túl: 35. Lidl Balaton-átúszás
Mikor?: Július 9., vasárnap 7:30-
Hol?: Balaton, Révfülöp

Eredetileg július 1-jén lett volna, aztán ez csúszott el a kedvezőtlen időjárás miatt most szombatra, hogy aztán majd vasárnap tényleg meg is rendezzék az idei Balaton-átúszást. A start szokás szerint Révfülöpön lesz, a befutó beúszó pedig majd Balatonbogláron. A korán kelők már 7:30-tól nekivághatnak, az utolsók pedig legkésőbb délben kezdhetik meg az 5,2 kilométeres úszótáv teljesítését. A víz várható hőmérséklete 25-26 Celsius fok lesz. A nevezés feltétele egy hónapnál nem régebbi, az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolás. 

Mozi: Pókember: Hazatérés
Mikor?: Július 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Szerencsétlen Pókember az a szuperhős, akiről a legtöbb bőrt húzták le. 2002 óta most állnak neki harmadszor a széria újratöltésének, az első két alkalomra sok időt és leütött karaktert nem érdemes vesztegetni. A saját nyálán közlekedő szuperhős mostani feldolgozása a kritikusok szerint az elmúlt 15 év összesen 6 filmjének talán legjobban sikerült darabja. Az újrakezdés hál' istennek nem jelenti azt, hogy ismét meg kell néznünk a Pókemberré válás történetét, és egy csomó sallang is kimarad, ami az eddigi filmekben rendre előfordult. Ebben a 2 óra 13 percben a szuperhősség mellett a nagyobb hangsúly inkább azon van, hogyan birkózik meg a felnövéssel a tizenéves Peter Parker.

Fehérváron túl: Balaton Sound
Mikor?: Július 5-9., szerda-vasárnap
Hol?: Szabadstrand, Zamárdi

Kifújjuk a rosszat, beszívjuk a jót, és ezek után is csak nyugodt idegállapotban induljunk el az M7-en a Balaton felé ezen a hétvégén. Annyi lesz a rendezvény, mint égen a csillag (Balaton-átúszás, Alfa Romeo-találkozó Zánkán stb.) és ezek közül is felfelé kilóg a Balaton Sound Zamárdiban. A buli már szerdán elkezdődött, de a hétvége lesz az igazán erős, nem csak tömegben, hanem a fellépőket tekintve is. A legnagyobb veretés várhatóan a szombat esti Robin Schulz-on és az utána következő Kygón lesz, utána meg Party Aréna reggelig. Csak bírd lábakkal, de leginkább pénztárcával. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek