2018. október 17. szerda Hedvig
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: vízicsata, Cukorfalat Fesztivál és bográcsos főzőverseny

Fehérvári programok a hétvégére: vízicsata, Cukorfalat Fesztivál és bográcsos főzőverseny
Vasárnap vízicsata a Palotavárosban (képünk illusztráció) (Fotó: Family Fun Canada)

Isten hozott, ez itt az igazi megőrülés hétvégéje! Szeretnél bográcsban valami extrém kaját főzni? Semmi akadálya. Vízpisztollyal lövöldöznél vadidegenekre? Ez is megoldható. Átúsznád a Balatont? Mi sem egyszerűbb ennél. Ezekhez képest a Cukorfalat Fesztiválon bulizni már tényleg egy igazi úri hóbortnak tűnik. Pedig, pedig hát...

Őrület: Vízicsata
Mikor?: Július 8., 13:30
Hol?: Központi Park, Palotaváros

Amiért a hétköznapokon csak felháborodott pillantásokat kapsz, most vasárnap erény lesz: mutasd meg, mit tudsz a vízipisztolyoddal! Ebéd után (vagy helyett) a Palotavárosban azt vízipisztolyozol le, akit csak akarsz, és annyiszor, ahányszor nem szégyelled. Ha mindehhez még kis szerencsével némi hőség is társul, minden bizonnyal a hétvége legjobb bulija lehet a városban a Vízicsata. Fontos: a csatában csak vízipisztollyal vehetsz részt, egyéb eszközök (pl. vödör, zacskó, dézsa, kád stb.) ezúttal nem játszanak.

Fesztivál: Cukorfalat Fesztivál
Mikor?: Július 7-8., péntek-szombat
Hol?: Nagy László Művelődési Ház, Szabadegyháza

A világ egyik leghülyébben röhögő rajzfilmfigurája volt Cukorfalat, akiről a nevét kapta Szabadegyháza nyári fesztiválja. A legfiatalabbakat (is) célzó kétnapos őrületen ezúttal fellép többek között a Neoton, Radics Gigi, az Animal Cannibals és Hevesi Tamás is. Talán még ennél is ígéretesebbnek tűnik, hogy a gasztro-szekcióban a horvát konyha remekeit lehet megkóstolni, lesz kenyérlángosos és persze édességek, minden mennyiségben. A belépés díjtalan, a távolság Fehérvártól mindössze 32 kilométer, ami autóval 31 perc alatt kényelmesen letudható a Google Maps szerint. A teljesen reményteleneknek ajánljuk a Vörösmarty Rádiót, ahol folyamatosan beszámolnak majd az eseményekről.

Piknik: Bográcsos Nyolcas!
Mikor?: Július 8., szombat 11:00-
Hol?: Nyolcas Műhely

Minden étel jól passzol a rockzenéhez, ami bográcsban készül. Ezen a hétvégén ezt bárki bizonyíthatja, aki elfárad az egész napos piknikezésre a Nyolcas Műhelybe. Főzni bármit lehet a pörkölttől a gulyáson át az akármiig, a lényeg az, hogy fémben rottyanjon. Alapanyag legyen nálad, helyet a szervezők biztosítanak, ahogy estére is egy jó kis Faded Life-koncertet. 

Fehérváron túl: 35. Lidl Balaton-átúszás
Mikor?: Július 9., vasárnap 7:30-
Hol?: Balaton, Révfülöp

Eredetileg július 1-jén lett volna, aztán ez csúszott el a kedvezőtlen időjárás miatt most szombatra, hogy aztán majd vasárnap tényleg meg is rendezzék az idei Balaton-átúszást. A start szokás szerint Révfülöpön lesz, a befutó beúszó pedig majd Balatonbogláron. A korán kelők már 7:30-tól nekivághatnak, az utolsók pedig legkésőbb délben kezdhetik meg az 5,2 kilométeres úszótáv teljesítését. A víz várható hőmérséklete 25-26 Celsius fok lesz. A nevezés feltétele egy hónapnál nem régebbi, az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolás. 

Mozi: Pókember: Hazatérés
Mikor?: Július 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Szerencsétlen Pókember az a szuperhős, akiről a legtöbb bőrt húzták le. 2002 óta most állnak neki harmadszor a széria újratöltésének, az első két alkalomra sok időt és leütött karaktert nem érdemes vesztegetni. A saját nyálán közlekedő szuperhős mostani feldolgozása a kritikusok szerint az elmúlt 15 év összesen 6 filmjének talán legjobban sikerült darabja. Az újrakezdés hál' istennek nem jelenti azt, hogy ismét meg kell néznünk a Pókemberré válás történetét, és egy csomó sallang is kimarad, ami az eddigi filmekben rendre előfordult. Ebben a 2 óra 13 percben a szuperhősség mellett a nagyobb hangsúly inkább azon van, hogyan birkózik meg a felnövéssel a tizenéves Peter Parker.

Fehérváron túl: Balaton Sound
Mikor?: Július 5-9., szerda-vasárnap
Hol?: Szabadstrand, Zamárdi

Kifújjuk a rosszat, beszívjuk a jót, és ezek után is csak nyugodt idegállapotban induljunk el az M7-en a Balaton felé ezen a hétvégén. Annyi lesz a rendezvény, mint égen a csillag (Balaton-átúszás, Alfa Romeo-találkozó Zánkán stb.) és ezek közül is felfelé kilóg a Balaton Sound Zamárdiban. A buli már szerdán elkezdődött, de a hétvége lesz az igazán erős, nem csak tömegben, hanem a fellépőket tekintve is. A legnagyobb veretés várhatóan a szombat esti Robin Schulz-on és az utána következő Kygón lesz, utána meg Party Aréna reggelig. Csak bírd lábakkal, de leginkább pénztárcával. 

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Sóstói stadion - a környéken lakók láthatták először belülről is
  Sóstói stadion - a környéken lakók láthatták először belülről is
 • Jól halad a munka a földeken
  Jól halad a munka a földeken
 • Kevesebben tartoznak a NAV-nak
  Kevesebben tartoznak a NAV-nak
 • Támogatják a külhoni családsegítőket
  Támogatják a külhoni családsegítőket

A hét embere

 • Egyszerűsített támogatás a civileknek
  Egyszerűsített támogatás a civileknek
 • Drámaian zsugorodnak a svájci gleccserek
  Drámaian zsugorodnak a svájci gleccserek
 • Az uniós élelmiszerek mellett kampányolnak
  Az uniós élelmiszerek mellett kampányolnak
 • Sikeres a roncsautóprogram Romániában
  Sikeres a roncsautóprogram Romániában
 • Brexit - konkrét javaslatokat várnak a brit kormányfőtől
  Brexit - konkrét javaslatokat várnak a brit kormányfőtől
 • 7-es cikk - kész tisztázni a vádakat a kormány
  7-es cikk - kész tisztázni a vádakat a kormány
 • Felvételi - már lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre
  Felvételi - már lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre
 • Junior Prima Díj - a legjobb színészeket díjazták
  Junior Prima Díj - a legjobb színészeket díjazták

Eseménynaptár

 • Élet Mentő Pont - kampányolnak a mentők
  Élet Mentő Pont - kampányolnak a mentők
 • Újabb uniós csúcs Brüsszelben
  Újabb uniós csúcs Brüsszelben
 • Új varroda nyitotta meg kapuit Móron
  Új varroda nyitotta meg kapuit Móron
 • Orbán - a turizmus a legsikeresebb ágazat
  Orbán - a turizmus a legsikeresebb ágazat