2017. november 25. szombat Katalin
Menü

Fehérvári programok a hétvégére: vízicsata, Cukorfalat Fesztivál és bográcsos főzőverseny

Fehérvári programok a hétvégére: vízicsata, Cukorfalat Fesztivál és bográcsos főzőverseny
Vasárnap vízicsata a Palotavárosban (képünk illusztráció) (Fotó: Family Fun Canada)

Isten hozott, ez itt az igazi megőrülés hétvégéje! Szeretnél bográcsban valami extrém kaját főzni? Semmi akadálya. Vízpisztollyal lövöldöznél vadidegenekre? Ez is megoldható. Átúsznád a Balatont? Mi sem egyszerűbb ennél. Ezekhez képest a Cukorfalat Fesztiválon bulizni már tényleg egy igazi úri hóbortnak tűnik. Pedig, pedig hát...

Őrület: Vízicsata
Mikor?: Július 8., 13:30
Hol?: Központi Park, Palotaváros

Amiért a hétköznapokon csak felháborodott pillantásokat kapsz, most vasárnap erény lesz: mutasd meg, mit tudsz a vízipisztolyoddal! Ebéd után (vagy helyett) a Palotavárosban azt vízipisztolyozol le, akit csak akarsz, és annyiszor, ahányszor nem szégyelled. Ha mindehhez még kis szerencsével némi hőség is társul, minden bizonnyal a hétvége legjobb bulija lehet a városban a Vízicsata. Fontos: a csatában csak vízipisztollyal vehetsz részt, egyéb eszközök (pl. vödör, zacskó, dézsa, kád stb.) ezúttal nem játszanak.

Fesztivál: Cukorfalat Fesztivál
Mikor?: Július 7-8., péntek-szombat
Hol?: Nagy László Művelődési Ház, Szabadegyháza

A világ egyik leghülyébben röhögő rajzfilmfigurája volt Cukorfalat, akiről a nevét kapta Szabadegyháza nyári fesztiválja. A legfiatalabbakat (is) célzó kétnapos őrületen ezúttal fellép többek között a Neoton, Radics Gigi, az Animal Cannibals és Hevesi Tamás is. Talán még ennél is ígéretesebbnek tűnik, hogy a gasztro-szekcióban a horvát konyha remekeit lehet megkóstolni, lesz kenyérlángosos és persze édességek, minden mennyiségben. A belépés díjtalan, a távolság Fehérvártól mindössze 32 kilométer, ami autóval 31 perc alatt kényelmesen letudható a Google Maps szerint. A teljesen reményteleneknek ajánljuk a Vörösmarty Rádiót, ahol folyamatosan beszámolnak majd az eseményekről.

Piknik: Bográcsos Nyolcas!
Mikor?: Július 8., szombat 11:00-
Hol?: Nyolcas Műhely

Minden étel jól passzol a rockzenéhez, ami bográcsban készül. Ezen a hétvégén ezt bárki bizonyíthatja, aki elfárad az egész napos piknikezésre a Nyolcas Műhelybe. Főzni bármit lehet a pörkölttől a gulyáson át az akármiig, a lényeg az, hogy fémben rottyanjon. Alapanyag legyen nálad, helyet a szervezők biztosítanak, ahogy estére is egy jó kis Faded Life-koncertet. 

Fehérváron túl: 35. Lidl Balaton-átúszás
Mikor?: Július 9., vasárnap 7:30-
Hol?: Balaton, Révfülöp

Eredetileg július 1-jén lett volna, aztán ez csúszott el a kedvezőtlen időjárás miatt most szombatra, hogy aztán majd vasárnap tényleg meg is rendezzék az idei Balaton-átúszást. A start szokás szerint Révfülöpön lesz, a befutó beúszó pedig majd Balatonbogláron. A korán kelők már 7:30-tól nekivághatnak, az utolsók pedig legkésőbb délben kezdhetik meg az 5,2 kilométeres úszótáv teljesítését. A víz várható hőmérséklete 25-26 Celsius fok lesz. A nevezés feltétele egy hónapnál nem régebbi, az eseményen való részvételt engedélyező orvosi igazolás. 

Mozi: Pókember: Hazatérés
Mikor?: Július 6-tól
Hol?: Cinema City Alba

Szerencsétlen Pókember az a szuperhős, akiről a legtöbb bőrt húzták le. 2002 óta most állnak neki harmadszor a széria újratöltésének, az első két alkalomra sok időt és leütött karaktert nem érdemes vesztegetni. A saját nyálán közlekedő szuperhős mostani feldolgozása a kritikusok szerint az elmúlt 15 év összesen 6 filmjének talán legjobban sikerült darabja. Az újrakezdés hál' istennek nem jelenti azt, hogy ismét meg kell néznünk a Pókemberré válás történetét, és egy csomó sallang is kimarad, ami az eddigi filmekben rendre előfordult. Ebben a 2 óra 13 percben a szuperhősség mellett a nagyobb hangsúly inkább azon van, hogyan birkózik meg a felnövéssel a tizenéves Peter Parker.

Fehérváron túl: Balaton Sound
Mikor?: Július 5-9., szerda-vasárnap
Hol?: Szabadstrand, Zamárdi

Kifújjuk a rosszat, beszívjuk a jót, és ezek után is csak nyugodt idegállapotban induljunk el az M7-en a Balaton felé ezen a hétvégén. Annyi lesz a rendezvény, mint égen a csillag (Balaton-átúszás, Alfa Romeo-találkozó Zánkán stb.) és ezek közül is felfelé kilóg a Balaton Sound Zamárdiban. A buli már szerdán elkezdődött, de a hétvége lesz az igazán erős, nem csak tömegben, hanem a fellépőket tekintve is. A legnagyobb veretés várhatóan a szombat esti Robin Schulz-on és az utána következő Kygón lesz, utána meg Party Aréna reggelig. Csak bírd lábakkal, de leginkább pénztárcával. 

 

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

"Az elkövetkezendő két évnek két fő célja van számomra. Szeretnék minél több jégidőt kiharcolni magamnak, ezáltal sok gólt szerezni és igazán meghatározó játékossá válni."

Sárpátki Tamás Róbert

csatár, Fehérvár AV19

Eseménynaptár

 • Tömeggyilkos merénylet volt Egyiptomban
  Tömeggyilkos merénylet volt Egyiptomban
 • Kiürítettek egy londoni metróállomást incidens miatt
  Kiürítettek egy londoni metróállomást incidens miatt
 • Elhunyt Komáromy Éva színművész
  Elhunyt Komáromy Éva színművész
 • Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet
  Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet