6 évnél régebbi cikk

Óriási élmény volt a Belvárosban ugrani!
Fehérvár Médiacentrum fotójaÓriási élmény volt a Belvárosban ugrani!

A hét kiemelkedő fehérvári sporteseményének egyértelműen a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj bizonyult, melynek részeként a XIII. Hopp Parádé versenyeit a Belvárosban, a Magyar Király Szálló előtti téren rendezték meg. Az ARAK magyar bajnok rúdugrója, Siskó Zsófia különleges élményként tekint vissza a versenyre.

Mozgalmas hónapon van túl Siskó Zsófia, aki júniusban megnyerte a női rúdugrók magyar bajnokságát, majd július elején újra szűkebb hazájában, Székesfehérváron volt jelenése. A XIII. Hopp Parádé ráadásul különleges helyszínen, a Belvárosban került megrendezésre. A Magyar Király Szálló előtti dobogós felépítésű pályán végül negyedik helyezett lett Zsófi, aki 405 centivel végzett a portugál Peinado, a szlovén Suej és az ukrán Kilipko mögött.

Az ARAK kiválósága "betegségből érkezve" lett negyedik Fehérvár belvárosában (Fotó: Simon Erika)

– A világ más pontjain rendszeresen vannak olyan versenyek, mely a városokban vagy egy nevezetes épület közelében zajlik, de hazánkban eddig nem nagyon találkoztam ilyennel – mondta Siskó Zsófia. – Különleges élmény volt, engem kimondottan inspirált, hogy a nézők egészen közel voltak hozzánk, más hangulatot kapott így a verseny, mintha egy atlétikai pályán lettünk volna. Nagyon jól esett, hogy rengetegen biztattak, szurkoltak, olyanok kiabáltak nekem biztató szavakat, akiket nem is ismerek személyesen. Bár összességében nem vagyok elégedetlen, azért maradt bennem egy pici hiányérzet, mert a 420 centis egyéni csúcsom közelében szerettem volna ugrani, azonban egy betegség miatt a verseny előtt egy hétig edzeni sem tudtam. Most ennyi, ez a 405 centi jött ki belőlem, de az élmény, amit a fehérvári közönségtől kaptam, mindenért kárpótolt.

A Hopp Parádé után sem pihenhet sokat az ARAK atlétája, Siskó Zsófi a tervek szerint további nemzetközi versenyeken is részt vesz a nyár folyamán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek