6 évnél régebbi cikk

Wiz Khalifa a Youtube új királya, de vajon meddig?
Fehérvár Médiacentrum fotójaWiz Khalifa a Youtube új királya, de vajon meddig?

Már nem a Gangnam Style a legnézettebb videó a Youtube-on. Wiz Khalifa klipje (See You Again) vékonyan ugyan, de beelőzte a dél-koreai Psy 2012-es slágerét. A Despacito azonban mindkét videót lekörözheti hamarosan.

Még nincs olyan videó a Youtube-on, ami elérte volna a 3 milliárdos megtekintést, de könnyen elképzelhető, hogy ez már csak néhány hét kérdése. Az eddigi király Psy és a Gangnam Style volt, de néhány napja a dél-koreai (nevezzük így) rapper már csak azzal vigasztalódhat, hogy az ezüst is szépen csillog. A cikk írásának pillanatában a 2012. július 15-én feltöltött videó 2,894 milliárd megtekintéssel rendelkezik.

A minden idők legnézettebb Youtube-videója címet mostantól azonban a Halálos iramban 7 betétdala, a See You Again birtokolja – várhatóan azonban csak néhány hétig. Wiz Khalifa autós-zongorás sírós-zokogósa 2015. április 6-án került fel a videómegosztóra, most éppen 2,896 milliárd elindítással hasít az összesített első helyen.

Ez a nyár azonban egyértelműen a Despacitóé. Az idén január 12-én megjelent videó 2,484 milliárd megtekintéssel egyelőre az ötödik, de csak idő kérdése, hogy az első helyre klikkeljék az érezhetően teljesen megvadult spanyol-életérzés hívők. A dal előadója, Luis Fonsi egyébként augusztus 7-én a Budapest Parkban lép fel, ha valaki élőben akarja énekelni azt, hogy Desz-pa-szító (jelentsen ez akármit is), az viszonylag gyorsan szánja el magát a jegyvásárlásra, ellenkező esetben akkor kerülhet legközelebb a Puerto Ricó-i zenészhez, ha a soroksári Tesco oldalát megtámasztva spanyolosan halandzsázik.

A legnézettebb Youtube-videók listáján egyébként 68 olyan van, ami legalább 1 milliárdos nézettséget produkált eddig, és ebből mindössze három nem zenei videóklip. Ezek közül legtöbben Mása és a medve meséjére voltak kíváncsiak (2,310 milliárd klikk 2012. január 31. óta).

Az egymilliárdosok klubjának legrégebben feltöltött tagja ez az egész egyszerűen ép ésszel felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan darab, még 2007. október 9-ről. Tényleg mindenki csak saját felelősségére klikkeljen a nyílra.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek