2017. november 25. szombat Katalin
Menü

Teszteltük az Év Fürdője Verseny környékbeli indulóit: Árpád Fürdő vs. Velence Resort & Spa

Ne essünk kétségbe, ha a városban ragadunk a nyárra: van két ajánlatunk is, hova meneküljünk, ha már nem bírjuk a kánikulát! Rossz esetben is maximum 30 percnyi utazásért cserébe egész napos mininyaralást kaphatsz.

Szívesen lecserélnéd a fürdőkád nyújtotta pancsolási lehetőségeket? Mondok rögtön két jó tippet, ahol igazán kellemes mininyaralásban lehet részed! Nem kell messzire mennünk egy kis felfrissülésért, mert Székesfehérváron, és akár 20 percre a várostól – Velencén – is találhatunk kikapcsolódást nyújtó lehetőségeket.

Előbb-utóbb minden ember életében eljön az a nyár, amikor valamilyen okból kifolyólag nem tud szabadulni a városból. Személyes tapasztalatból mondom, hogy a panelrengeteg kellős közepén a legkevésbé sem élvezhető a kiváló strandidőnek számító 33-34 fok. Ha mégis túlélnénk egy darabig, akkor jutalmazzuk meg magunkat és kutassunk fel néhány – a városban vagy annak közvetlen közelében található – alternatívát a tengerparti nyaralásra…

Véleményem szerint egy programajánló akkor igazán ütős, ha a cikk írója személyesen megbizonyosodik arról, valóban megéri-e másoknak ajánlani az adott helyet. Felkerekedtem három barátnőmmel – Bukosza Zitával és a szerkesztőségünkben vendégeskedő két osztrák cserediákkal –, hogy leteszteljük a Velence Resort & Spa-t és az Árpád Fürdőt. Mind a négyen többször jártunk már a jelenlegi tesztalanyokhoz hasonló helyeken, tehát kijelenthetjük, hogy egy valódi szakértőcsapatot sikerült összehoznunk.

Teszteltük az Év Fürdője Verseny környékbeli indulóit: Árpád Fürdő vs. Velence Resort & Spa

Tesztelőként mindent kipróbáltunk és mindent, amit lehetett, kritizáltunk (fotó: H.A.) 

Egy szerdai napon vonattal indultunk Velencére. Az út mindössze 15-20 percig tartott, a vonatról leszállva a fürdő pedig három perc sétával elérhető. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyenek lehetnek a szállodai szobák – hiszen van, aki több napra érkezik a komplexumba. Egyhangúan egyetértettünk abban, hogy már a szobákban is – amiből egyébként 179 darab van – minden adott ahhoz, hogy pihentető élményben legyen részünk, hiszen az ablakok a tóra és a szemközti partra néznek, és a legtöbbjükhöz saját erkély is tartozik.

Mind a szálloda vendégei, mind a napi belépőt váltó látogatók egy – az elvárásainkhoz képest is különösen tiszta és biztonságos – öltöző és zuhanyzó szekción keresztül juthatnak el a beltéri medencékhez. Innen legkönnyebben szárazföldön, a kalandvágyóbbak pedig egy vízi folyosón átúszva érkezhetnek meg a kinti élménymedencéhez. A tesztelő team lelkesen vetette magát a különféle buzgárok és a sodrófolyosó habjai közé, és a következő következtetésekre jutott:

A fürdő tuti választás lehet még változékony időjárás esetén is. A kinti és a benti medencék (összesen 11) nagyjából azonos attrakciókkal – nyakat és hátat masszírozó vízsugarakkal és pezsgőágyakkal – hívogatják a lubickolni vágyókat. A víz tisztasága és hőmérséklete is megfelelő, ha pedig már kezünk, lábunk kiázott, ingyenesen használható napozóágyakon pihenhetjük ki a pancsolás fáradalmait.

Mivel a tesztelői munka rendkívül fárasztó, sürgősen pótolnunk kellett az energiakészleteinket. Uzsonnaidőben lecsaptunk a kissé szegényes strandkajára, választásunk végül (lángos és hekk fájó hiányában) gyrosra és palacsintára esett. A klóros víz után mindannyian vágytunk a természetes víz selymességére, és örömmel fedeztük fel, hogy a spának saját partszakasza van, így csobbantunk még egy utolsót hazaindulás előtt.

Teszteltük az Év Fürdője Verseny környékbeli indulóit: Árpád Fürdő vs. Velence Resort & Spa

A napijegyet váltó látogatók a medencék mellett található standoknál csillapíthatják éhségüket. A fürdőzés lényege persze nem az evés, de mi akkor is hiányoltuk a hagyományos strandolós ételeket, főként a lángost.
(fotó: H.A.)

Abban az esetben, ha minden remény elveszett arra, hogy átlépjük a városhatárt, válasszuk az Árpád Fürdőt! Egy forró kedd délelőttön rohamoztuk meg a törökös hangulatú belvárosi fürdőt, és abszolút nem csalódtunk. Már a díszes öltözőszekrények lenyűgöztek minket, melyek abszolút illeszkedtek fürdőben uralkodó török stílushoz. Vannak kétszemélyes hidromasszázskádak, melyek egy romantikus randevú különleges helyszíneként szolgálhatnak, és természetesen itt is adott az élménymedence, ahol a kellemesen masszírozó buzgárok frissítik fel fáradt tagjainkat. Szerintünk ezen a helyszínen az atmoszféra az, ami felteszi a pontot az i-re, már az első pillanatban megfogott minket.

Teszteltük az Év Fürdője Verseny környékbeli indulóit: Árpád Fürdő vs. Velence Resort & Spa

Az Árpád Fürdőben olyan érzése van az embernek, mintha valóban Törökországban nyaralna (fotó: H.A.)

Jöjjön az, amire mindenki kíváncsi, azaz, hogy melyik fürdő az igazi. Csalódást kell okoznunk, nem tudtunk A-t vagy B-t mondani, mert mindkét fürdő más szempontból nyerő. Az eredmény tehát Árpád Fürdő – Velence Spa, 1:1.

A Velence Resort & Spa tapasztalataink alapján inkább a családdal érkező vendégeknek kedvező – ottjártunkkor is tízből kilenc felnőtthöz tartozott legalább egy gyerkőc –, hiszen itt elég tágasak a medencék az úszógumis, vízipisztolyos mókázáshoz. A vízernyő, a vízi sün és a csúszda pedig garantálja, hogy a gyerekek ki se akarjanak jönni a vízből… A szülők vagy a nagyszülők igazi pihenőhelye lehet a tavi panorámával rendelkező gyógymedence, persze csak miután a kicsik átmeneti felügyeletét valami csoda folytán sikerült megoldani.

Teszteltük az Év Fürdője Verseny környékbeli indulóit: Árpád Fürdő vs. Velence Resort & Spa

A Piskóta medence minden vendég kedvence lehet masszírozó vízsugaraival. (fotó: H.A.)

Az Árpád Fürdő pároknak, vagy kisebb 4-5 fős baráti társaságoknak telitalálat. A medencék méretéből kifolyólag alapjáraton kisebb a fürdő befogadóképessége, a hely viszont rendkívül népszerű, jobban tesszük, ha fürdőzésünket a csúcsidőszakon kívülre időzítjük. A sportszerűség kedvéért itt is megnéztük, mit rejteget számunkra a büfé kínálata. Örültünk, hogy ebben az esetben a választék sokkal bőségesebb volt, a legszimpatikusabbnak a házias hamburger tűnt. Ha adhatnánk egy tippet a fürdő üzemeltetőinek, akkor mi bevetnénk néhány illóolajat párologtató alkalmatosságot, hogy teljes legyen a törökös feeling. Persze különleges élményekben így sincs hiány: mindenkinek javasoljuk, hogy próbálja ki a tepidáriumot.

Tepidárium kisokos

A tepidárium nagyobb méretű kabin, falát és a pihenőágyakat általában mozaik csempével rakják ki, ezeket és a padlót fűtik fel testhőmérsékletűre, 30-40 fokra. Számos jótékony tulajdonsága van: javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, oldja a stresszt, míg hatását különféle illóolajok erősítik fel. Plusz előnye, hogy azok számára is jó választás, akik valamilyen betegség miatt nem használhatják a gőzkabint és a szaunát.

Tesztelésünk során külön figyelmet fordítottunk azokra az egyedi elemekre, amik extra élményt nyújthatnak számunkra. Mindkét helyszínen teszteltük a szaunázási lehetőségeket – saját határainkat is feszegetve –  és kijelenthetjük, hogy a két fürdő ebből a szempontból egyformán jól teljesített. A velencei fürdő kellemes, nyárias idő esetén a kinti medencék és a saját partszakasz szempontjából egyértelműen viszi a pálmát. Ha a nyári kánikulát némi hidegfront szakítaná meg, akkor az Árpád Fürdő győzedelmeskedik, melynek páratlan enteriőrje garantáltan felejthetetlenné teszi a kikapcsolódásunkat. Teljesen olyan, mintha Törökországban vakációznánk, pedig csak a fehérvári Kossuth utcában vagyunk!

Teszteltük az Év Fürdője Verseny környékbeli indulóit: Árpád Fürdő vs. Velence Resort & Spa

A velencei fürdőben mi sem feledkeztünk meg a bőrünk védelmének fontosságáról, hiszen a napsütötte medencékben úszkálva még könnyebben megtörténhet a baj (fotó: H.A.) 

Cikkünk célja a programajánlás mellett egyben felhívás is olvasóinknak arra, hogy miután kipróbálták a fenti két pihenőhelyet, szavazzanak is rájuk ezen a linken. Az Év Fürdője Versenyben az intézmények három kategóriában versenyeznek egymással. Az Árpád Fürdő és a Velence Resort & Spa egyaránt "Az Év Feltörekvő Fürdője 2017" csoportban indult. Megéri szavazni, hiszen a  szavazók között wellness hétvégéket és további ajándékokat sorsolnak ki.

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

"Az elkövetkezendő két évnek két fő célja van számomra. Szeretnék minél több jégidőt kiharcolni magamnak, ezáltal sok gólt szerezni és igazán meghatározó játékossá válni."

Sárpátki Tamás Róbert

csatár, Fehérvár AV19

Eseménynaptár

 • Tömeggyilkos merénylet volt Egyiptomban
  Tömeggyilkos merénylet volt Egyiptomban
 • Kiürítettek egy londoni metróállomást incidens miatt
  Kiürítettek egy londoni metróállomást incidens miatt
 • Elhunyt Komáromy Éva színművész
  Elhunyt Komáromy Éva színművész
 • Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet
  Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet