6 évnél régebbi cikk

Balatoni programok a hétvégére: Polski Fiat Találkozó, Utcazene Fesztivál és Dumafüred
Fehérvár Médiacentrum fotójaBalatoni programok a hétvégére: Polski Fiat Találkozó, Utcazene Fesztivál és Dumafüred

Egy ideig lehetett kerülgetni, de akárhogy is: ez a hétvége a Balatoné. Nemhogy Fehérvár, de kábé az egész ország sem képes versenyezni azzal a felhozatallal, amit a tó körüli programszervezők elénk raknak. Úgyhogy nyugodtan adjuk be a derekunkat, és menjünk szépen a Dumafüredre, a Művészetek Völgyébe, a Veszprémi Utcazene Fesztiválra vagy egy jó kertmoziba.

Autó: Polski Fiat 126 Találkozó
Mikor?: Július 20-23., csütörtök-vasárnap
Hol?: Siófok

A kispolski az egyik legmenőbb csajozós verda. Ráadásul az ára sem magas, és fillérekből lehet felújítani vagy még tovább cicomázni. A legelvetemültebb fanatikusok minden évben összegyűlnek Siófokon, hogy egymást és a kíváncsiskodókat is elkápráztassák a minikocsikkal. Idén ez a találkozó éppen erre a hétvégére esik. Ha tehát szeretnél jelentősebb mennyiségű kispolskit látni egyszerre az úton, akkor a Balaton déli fővárosában a helyed.

Balatonon túl: Hooligans, Keresztes Ildikó
Mikor?: Július 22., szombat 18:30
Hol?: Agárdi Popstrand

Azért csak legyen egy kivétel is a mai balatonos felhozatalban, nem? A Velencei-tónál is lesz jó program, ráadásul kilométerben csak feleannyira van, mint a legközelebbi balatoni település. Az Agárdi Popstrandon ezen a hétvégén rockerkedés lesz: kezdésnek Keresztes Ildikó cöccenti meg a cájgot, majd következik minden magyar háziasszony kedvenc popzenekara rockzenekara, a Hooligans. 

Stand-up comedy: Dumafüred Fesztivál 2017
Mikor?: Július 21-30.
Hol?: Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, Balatonfüred

Hatodszor árasztja el a humor Balatonfüredet. Jövő hétvégéig minden nap lesz valaki, akin pénzért lehet röhögni a fentebb már leírt hosszú nevű rendezvényközpontban. Ha eddig csak lapostévén láttad Hadházi Lászlót, Kovács András Pétert, Aranyosi Pétert, Dombóvári Istvánt, Kiss Ádámot, Kőhalmi Zoltánt és a többieket, akkor egy jó kis balatoni kirándulással összekötve megnézheted őket teljes életnagyságban. Ráadásul bő egy hétig minden este lesz mulatság. 

Fesztivál: Veszprémi Utcazene Fesztivál
Mikor?: Július 19-22., szerda-szombat
Hol?: Veszprém belvárosában

Kicsit ugyan távolabb a tó partjától, de ha az északi part felé veszed az irányt,akkor mindenképpen érdemes megállni Veszprémben a hétvégén. Azon kívül, hogy Food Truck Show is lesz a városban, a helyiek kedvenc fesztiválja is még tart. A Veszprémi Utcazene Fesztivál ingyenes és szinte bárhol elérhető a belvárosban. Kicsit nézed és hallgatod, ha nem tetszik, simán továbbállsz és máris belebotlasz valami soha nem hallott csodába. A céltalan bóklászás, beszélgetés és a meglepően jó zenék négy napja ez, aminek a fele még előttünk áll.

Mozi: Vén rókák
Mikor?: Július 23., vasárnap 21:00
Hol?: Balatonakali Kertmozi

Bár nincs közel (Tihany után még vagy 15 km), de a balatonakali kertmozi műfajának egyik legjobbja. Mivel ez nem plázamozi, ezért komolyabb felkészülést igényel, hiszen ezek a szabadtéri filmszínházak többnyire csak napi egy előadással készülnek. A most hétvégi felhozatalból a Vén rókák című amerikai habkönnyűséget javasoljuk. Kertmoziba egyébként sem a filmek miatt járunk, hanem azért, hogy a csillagok alatt mozizzunk, és hogy végre rendesen össze tudjanak minket csípkedni a szúnyogok. 

Fesztivál: Művészetek Völgye 2017
Mikor?: Július 21-30.
Hol?: Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend

Fedezd fel a Balaton-felvidék legszebb településeit. Vagy legalábbis közülük hármat. Mindehhez a következő tíz napban a magyar fesztiválzenekarok jelentős része is csapódik, egyébként pedig borospohárral poroszkálás szandálban, hátizsákkal. Valami ilyesmi kép élhetett sokak fejében a Művészetek Völgye kapcsán jópár évig. Mára ez azonban megváltozott, ahogy elmosódnak a határok a különböző stílusok között. Napjainkban már csak kétféle ember létezik: az egyik, aki ott van ezen a fesztiválon, és a másik, aki nem. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek