6 évnél régebbi cikk

A hetedik - Így készülünk a Verstáborra
A hetedik - Így készülünk a Verstáborra

Hetedik alkalommal lehetünk Erdélyben, a Csíki-medence szívében, Csíkcsomortánban. A Székelyföldi Varga Sándor Verstábor zajlik, ahol a Versünnep legjobbjai vehetnék részt.

Vannak, akik a tábor kezdetet óta minden évben ellátogatnak ide, ők a táborcsinálók. Előbb érkeztek, mint a többi résztvevő, és már nagyban készülődnek, hogy minden készen álljon a gyerekek és mentoraik fogadására, akik között ott lesz Kubik Anna Kossuth-és Jászai-díjas színművész, Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színművész, Fülöp Zoltán alias Füles és a Misztrál együttes.

Tréningekre igyekeznek a fiatalok (Fotó: Nagy Zoltán Péter)

E kis falu utcáján ballagva régi ismerősnek tűnnek még a tehenek is, akik mindig ugyanabban az időpontban térnek vissza a legelőkről. Fehérváron folyamatosan érzékelem a városi nyüzsgés mindennapjait, itt viszont olyan meghitt nyugalom kerít hatalmába, amit csak itt érezhet az ember; a székelykapuk előtt üldögélő nénik, a fiatalabbak, akik már hajnalban kezdik a kemény munkát a földeken. Őket elnézve látom a különbséget, hogy mennyire máshogy élnek mint mi.

Aki megteheti, jöjjön el, hiszen itt otthon vagyunk!

Valami itt is van a levegőben (Fotó: Nagy Zoltán Péter)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek