6 évnél régebbi cikk

A szerb Partizan lesz a Vidi következő ellenfele az Európa Ligában
Fehérvár Médiacentrum fotójaA szerb Partizan lesz a Vidi következő ellenfele az Európa Ligában

Az FK Partizan ellen játszik az Európa Liga playoff körében a Videoton FC. A továbbjutó csapat bejut a kupa csoportkörébe. Külön pikantériája lesz a párharcnak, hogy a Vidi edzője nyáron éppen a belgrádi klubtól szerződött Székesfehérvárra.

A francia Girondins de Bordeaux legyőzése után szerb ellenfelet kapott a Videoton FC az Európa Ligában. Az FK Partizan hazai pályán kezdheti a párharcot augusztus 17-én, a visszavágót egy héttel később rendezik a felcsúti Pancho Arénában.

A párosítás pikantériája, hogy Marko Nikolics a nyár folyamán éppen a Partizan Beograd kispadját hagyta ott a Videoton kedvéért. Korábban sajtóhírek szóltak arról, hogy a Vidi egyik legjobb játékosa, Danko Lazovics éppen ebbe a belgrádi klubba tart a fehérvári klubbal elbukott bajnoki cím után. 

Az FK Partizan az UEFA klubrangsorában a 124. helyen áll, a Vidi a 263. A szerbek eddig 27-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát, ők az aktuális címvédők is, míg a nemzeti kupát 14-szer hódították el. Legjobb nemzetközi szereplésük a Videotonéhoz kísértetiesen hasonlít: 1966-ban a Real Madrid ellen veszítettek el egy európai kupadöntőt (BEK). A sorsolás megkezdése előtt a Nemzeti Sport Online szavazásán a szurkolók a cseh Viktoria Plzen után a második legkedvezőbb ellenfélnek ítélték meg az FK Partizant.

A két klub korábban már találkozott egymással az európai kupákban. A legendás 1985-ös Videoton UEFA-kupa menetelés során a harmadik körben az első meccset a Vidi nyerte 5:0-ra, míg Belgrádban a Partizan győzött 2:0-ra, így összesítésben 5:2-vel a fehérvári csapat jutott a negyeddöntőbe.

Amennyiben a Vidi továbbjut, biztosan költöznie kell majd és a csoportkör meccseit vagy a budapesti Groupama Arénában vagy a debreceni Nagyerdei Stadionban játszhatja majd. Jelenleg ez a két aréna felel meg ugyanis Magyarországon a csoportkör rendezéséhez szükséges előírásoknak.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek