6 évnél régebbi cikk

Partizan? Egy ötös elég lesz?
Fehérvár Médiacentrum fotójaPartizan? Egy ötös elég lesz?

A francia Girondins de Bordeaux búcsúztatását követően már csak egy lépcsőfok választja el a Videoton FC-t az Európa Liga csoportkörétől, Juhász Roliéknak a Partizan Belgrád ellen kellene továbbjutniuk. Egyszer régen ez már sikerült....

A Videoton eddigi legnagyobb nemzetközi sikerét a 1984/1985-ös UEFA-kupa sorozatban aratta, amikor a Real Madrid mögött ezüstérmesként zárt. Ahogy a legendás menetelés évfordulóján is foglalkoztunk vele, a Vidi akkor a Partizan Belgrádot is kiejtette a sorozatból, köszönhetően a hazai pályán elért 5-0-ás győzelemnek, melyből Szabó József mesternégyessel vette ki a részét, míg a kegyelemdöfést Májer Lajos adta meg.

 Így tömte ki öt góllal a Partizan hálóját a Vidi 1984 őszén

A visszavágón aztán hiába nyert 2-0-ra a Partizan, ez kevés volt a Vidi kiejtéséhez. Most revansra készülhet az 1945-ben alapított Partizan, mely a Bajnokok Ligája selejtezőjéből esett ki és érkezett meg az Európa Liga kvalifikációjába. A legutóbbi idényben a nagy rivális Crvena Zvezdát egy ponttal megelőző, az önálló szerb bajnokságban nyolcadik aranyérmét szerző Partizan korábbi edzője a Vidi jelenlegi mestere, Marko Nikolics, aki így kiválóan ismeri a Vidi ellenfelét. A nyolc szerb bajnoki cím mellett szintén nyolcszor nyerte meg a Partizan Szerbia-Montenegró bajnokságát, míg az egykori jugoszláv pontvadászatban 11 alkalommal koronázták bajnokká.

Ha már szóba került Nikolics mester partizános múltja, a Vidi jelenlegi keretéből Marko Scsepovics (2010-13) és Danko Lazovics (2000-03, 2006, 2014-15) is volt a Partizan játékosa. A szerb gárda a BL selejtezőjében előbb a montenegrói Buducsnoszt ellen még továbbjutott 2-0-ás összesítéssel, a görög Olympiakosz azonban 5-3-al búcsúztatta a következő körben, így került át a gárda az Európa Liga play-off körébe.

A görögök elleni búcsú után a Videoton ellen szeretne vigasztalódni a Partizan (Fotó: partizan.rs)

A bajnokságban jobban rajtolt a csapat, első két bajnokiját úgy nyerte meg, hogy nem kevesebb, mint nyolc gólt rúgott.

Az egykor remek spílerként számon tartott vezetőedző, Miroslav Djukics keretében több légióst is találni: akad montenegrói, líbiai, brazil, guineai és kameruni vendégjátékos is. De mit ér majd a Partizen egyébként kiváló játéka, ha a Vidiből valaki átveszi Szabó Józsi szerepét?

A párharc első mérkőzését augusztus 17-én rendezik Belgrádban, míg a visszavágóra egy héttel később kerül sor Felcsúton.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek