6 évnél régebbi cikk

Ötmillió az üldözötteknek
·Hírek·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaÖtmillió az üldözötteknek
·Hírek·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár önkormányzata csatlakozik a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia online adománygyűjtéséhez, melyet az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére indított. A testület ötmillió forintot ajánl fel a rászorulóknak - jelentette be Dr. Cser-Palkovics András a Vörösmarty Rádió reggeli műsorában.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia gyűjtésének elsődleges célja, hogy azoknak a keresztényeknek nyújtsanak segítséget, akiknek lehetőségük nyílik visszaköltözni korábbi lakhelyükre, támogatva lerombolt otthonaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését. Az anyagi támogatás nemcsak konkrét segítséget jelent az elüldözött családok számára, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is.

Amint arról Dr. Cser-Palkovics András a Vörösmarty Rádiónak nyilatkozott, tudomása szerint Székesfehérvár az önkormányzatok közül elsőként csatlakozott ehhez a nemes kezdeményezéshez, hangsúlyozva ezzel is keresztény értékeit.

Akik szeretnének, még augusztus hónapban, az erre a célra létrehozott bankszámlaszám mellett (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104—18181490—14000003), a plébániákon leadott adományaikkal is hozzá tudnak járulni a gyűjtéshez.
Részletek az adományozásról ide kattintva.
 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek