2017. november 21. kedd Olivér
Menü

Az öttusa az élete a fehérvári vb váltóspecialistájának

Az öttusa az élete a fehérvári vb váltóspecialistájának
Egy arany, egy ezüst: Varga Eszter remek eredménysorral zárta a fehérvári vébét. (Fotó: Kiss László)

Nem tétlenkedett a közelmúltban véget ért, székesfehérvári junior öttusa-világbajnokságon Varga Eszter, a Volán Fehérvár ifjú kiválósága. A női váltóban arany-, mixváltóban pedig ezüstérmes öttusázó mindent szeretett sportágának rendel alá, amelyben a felnőttek között is minél előbb letenné névjegyét.

A székesfehérvári világverseny legeredményesebb magyar versenyzőjeként két érmet akaszthatott a vitrinbe Varga Eszter, aki Zs. Tóth Annával megnyerte a női váltót, majd Regős Gergellyel ezüstérmesként zárta a mixváltó küzdelmeit. A Volán Fehérvár üdvöskéje nem is titkolja, élete eddig legnagyobb sikereként tekint vissza a hazai rendezésű világbajnokságra.

- Álomkategória számomra ez a világbajnokság, nem gondoltam, hogy két éremmel zárok majd. Az ezüstérem megszerzését éreztem nehezebb feladatnak, nagyon kiélezett verseny volt, komoly feladat volt odaérni a dobogóra. Annával a váltónapunk mesébe illő volt, ritkán adatik meg ilyen egy sportolónak. Minden könnyen ment, jöttek a tusok, jó hangulatban és jó érzéssel teljesítettük a versenyszámokat. Ez volt az első nemzetközi versenyem hazai közönség előtt, és nagyon otthonosan éreztem magam. Nagyon pozitívan hatott rám a hazai pálya, feldobott, hogy itthon versenyzek. Remélem, lesz még lehetőségem Magyarországon rajthoz állni ilyen nagy nemzetközi versenyen. Nagyon sokat jelentett a helyismeret, tudtam, mikor és hova kell mennem, ez nyugalmat adott, ami nagyban hozzájárult, hogy elérhettem életem eddig legnagyobb sikereit.

 A győztes női váltó eredményhirdetése

A sikeres világbajnokság után egy rövidke pihenőt kap csupán Varga Eszter, hiszen idén még vár rá egy nagy verseny az októberi, U23-as Európa-bajnokság a lengyelországi Drzonkówban.

- Egy-két könnyebb edzés vár még rám a világbajnokság előtt álló felnőttekkel, segítve az ő felkészülésüket, aztán a bátyámmal öt napra elutazunk Rómába. Jól jön most egy kis pihenés, hogy leülepedjen bennem a világbajnokság megannyi élménye.

Az öttusa az élete a fehérvári vb váltóspecialistájának

Varga Eszter a felnőttek között is hasonló eredményeket szeretne elérni (Fotó: Kiss László)

A rövid nyaralás után pedig ismét az öttusa kerül fókuszba, hiszen Eszter számára jelenleg ez a sportág áll minden tekintetben az első helyen.

- Nálam minden az öttusa körül forog, úgy választottam egyetemet is, hogy az öttusázó pályafutásomat zavartalanul folytathassam közben. A sport áll most az első helyen az életemben, elsőéves junior vagyok, van még két évem ebben a korosztályban, de szeretnék minél előbb eljutni a felnőtt versenyekre is, mert nagyon hasznos tapasztalatokat szerezhetek. Szerencsés vagyok, hogy a Volánnál készülhetek, egyrészt kiváló edzőkkel, szakemberekkel dolgozhatok, másrészt olyan sikeres felnőtt versenyzőkkel készülhetek együtt, akiktől rengeteget tudok tanulni. Fehérvár szép és eredményes bölcsője az öttusának, szerencsés az egyesületünk, hogy ilyen komoly támogatói vannak, akik biztosítják a lehetőségeket a minőségi munkához. Mindent megteszek, hogy a lehető legszebb eredményekkel öregbítsem a klub és a város hírnevét!

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Novemberben Brüsszel elé kerül a 3-as metró pályázata
  Novemberben Brüsszel elé kerül a 3-as metró pályázata
 • Az Egyesült Államok megszünteti a haiti menekülteknek nyújtott különleges státust
  Az Egyesült Államok megszünteti a haiti menekülteknek nyújtott különleges státust
 • Megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája
  Megérkezett Washingtonba a Fehér Ház hivatalos karácsonyfája
 • Nem csökken a nyomás a déli határokon
  Nem csökken a nyomás a déli határokon
 • Nem lesz ma Seuso-kedd
  Nem lesz ma Seuso-kedd
 • Amszterdam lesz az új székhelye az Európai Gyógyszerügynökségnek
  Amszterdam lesz az új székhelye az Európai Gyógyszerügynökségnek
 • Betonelemekkel is biztosítják a karácsonyi vásárokat a fővárosban
  Betonelemekkel is biztosítják a karácsonyi vásárokat a fővárosban
 • Tovább emelkednek a honvédség jutattásai
  Tovább emelkednek a honvédség jutattásai
 • Újabb segítséget kapnak a középiskolák
  Újabb segítséget kapnak a középiskolák