Partly cloudy11 °C
2018. november 15. csütörtök Albert, Lipót
Menü

Beújít a Facebook - Ráncfelvarrás a hírfolyamnak

Beújít a Facebook - Ráncfelvarrás a hírfolyamnak
(Fotó: com-unik.info)

Hohó! Ha van hír, ami miatt érdemes felkelni, akkor ez lesz az (Nem), ugyanis megújulnak a Facebook hírfolyamán a hozzászólások, a profilképek és még bizony a gombok is. Hmm. Mondom én, hogy erre vártál!

Viccet félretéve tényleg lesznek újítások (mint ahogy az elmúlt években már többször is), és bár ezeknek általában nem sok értelmet látom, azért utána lestem, mivel kívánja feldobni, illetve megkönnyíteni a Facebook a felhasználók mindennapjait. Első körben a bejegyzésekhez írt hozzászólásokban látom a trükköt, ugyanis úgy fognak kinézni, mintha egy csevegésben lennénk a Messenger-ben, így a kommentek ránézésre is elkülönülnek egymástól. Mondjuk ezt adom! Ezen kívül talán a legnagyobb újítás a a felhasználók profilképe körül keresendő: ismerőseink az eddigi négyszögletes helyett mostantól lekerekített fotókon köszönnek majd vissza.

 (Fotó: facebook.com)
(Fotó: facebook.com)

Teljesen kicserélődnek a Facebook tetején lévő infobar gombjai is, az eddigi erőteljes és sötét szimbólumok helyett a fehér szín lesz a domináns és ezzel együtt a hozzájuk tartozó feliratok betűméretét is megnövelték. Ja, még mielőtt lemaradna: egy teljesen új ikon jelzi majd értesítéseink számát is: a földgömböt egy kis csengettyű váltja. Másként látjuk majd a közzétett hivatkozásokat is, ugyanis a hivatkozáshoz tartozó kép utáni szöveg jól láthatóan elkülönül majd minden más szövegtől. Ezentúl pedig elsőként a megosztott honlap linkjét láthatjuk majd, hogy kapásból kiszúrjuk: hova is kerülünk, ha rákattintunk.

 (Fotó: facebook.com)
(Fotó: facebook.com)

Aztán van itt még egy, a navigálás megkönnyítését szolgáló újítás: ha belemegyünk egyik ismerősünk posztjába, akkor eltűnik az oldal tetején található kék infobar és helyette csakis kizárólag az adott személy posztját látjuk majd. Zseniális nem? Persze, ahogy lenni szokott ezeket a változásokat nem egyszerre kapcsolják át mindenkinél, a felhasználók a következő hetekben fokozatosan kapják majd meg az új felületet. Összességében elmondható, hogy a fejlesztők ezekkel a forradalmi módosításokkal emberek millió számára teszik gördülékenyebbé a "fészbukozást", így újabb órákat tudunk eltölteni a telefonunk nyomkodásával. Hurrá!

 (Fotó: facebook.com)
(Fotó: facebook.com)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

 • Hamarosan elkészül a játszópark a Halász utcában
  Hamarosan elkészül a játszópark a Halász utcában
 • Halálos baleset történt az egyik székesfehérvári üzemben
  Halálos baleset történt az egyik székesfehérvári üzemben
 • Szalmonellás fűszerkeverék volt forgalomban a Lidl-nél
  Szalmonellás fűszerkeverék volt forgalomban a Lidl-nél
 • img
  img
  Vörösmarty Rádió
  Sokan kérdeztétek....
 • Látványos megnyitóval készülnek a Vidi Újpest elleni mérkőzésére
  Látványos megnyitóval készülnek a Vidi Újpest elleni mérkőzésére
 • Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről
  Szakmai képeskönyv készült a város építészetéről
 • Sokat javult a levegő minősége
  Sokat javult a levegő minősége
 • Éjfélig jelentkezhetnek a diákok a februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre
  Éjfélig jelentkezhetnek a diákok a februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre

Eseménynaptár