6 évnél régebbi cikk

Csütörtök estig lehet jelentkezni a Lecsófesztiválra!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Csütörtök estig lehet jelentkezni a Lecsófesztiválra!

A Fehérvári Lecsófőző Vigasság júliusi nevezési időszakában a főzőhelyek többsége már elkelt, de korlátozott számban még jelentkezhetnek a családi és baráti társaságok, cégek és civil szervezetek , és harcba szállhatnak a Lecsókirály címéért.

Szeptember 16-án lesz az idei Lecsófesztivál a Zichy ligetben és a Móri úton. A főzőversenyre augusztus 21-től augusztus 24-én 23 óráig lehet jelentkezni ide kattintva, a befizetéseket pedig augusztus 31-ig fogadják a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában, a Művészetek Házában.

Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon idén is közel hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők. A közös főzés igazi közösségi élmény, piknik hangulattal, a végén pedig koronázással, hiszen idén is megválasztják a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, és gazdára talál a Sipi Emlékkupa is.

Minden bográcsban lecsó készül majd, de nem lesz unalmas a kóstolás: nem valószínű, hogy akad majd két teljesen egyforma recept. Hiszen ezt az ételt mindenki másként szeret. Én például így:

A variációk lehetősége végtelen, tavaly ki is kérdeztünk több fehérvári hírességet, nekik melyik a kedvencük. Sohonyai Edit a sonkás lecsóra esküdött, míg Sofron István kedvence a kolbászos változat, Kóger Dániel pedig csakis az anyukája titkos receptjét favorizálja. Keller János számára viszont az anyósa főztje a nyerő.

Az ízes esemény nem csak a főzőcsapatoknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem annak a sok ezer embernek is, aki vendégként érkezik ide. A Belvárosban és a Zichy ligetben szórakoztató programok kapnak helyet, a hagyományos kirakodóvásárban a kézművesek kínálják portékáikat.

Ha pedig benevezünk a versenybe, jobb ha szem előtt tartjuk, hogy is csinálják ezt a profik:

 Mert a jó lecsó készítése valódi művészet! Még nem késő kedvet kapni!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek