6 évnél régebbi cikk

Az Alba Innovár a legjobb dolog, ami a fehérvári oktatással történhetett
·OktatásAlba Innovár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz Alba Innovár a legjobb dolog, ami a fehérvári oktatással történhetett
·OktatásAlba Innovár·Utolsó frissítés: undefined

Hétfő reggel fogadta az első diákokat az Alba Innovár. Fehérvár új oktatási központja hónapok óta készült erre a napra. Egyelőre minden a tervek szerint alakult.

Az első igazi tanítási napot az Alba Innovárt hónapok óta előkészítő csapatnál jobban csak Demjén Rózsi várhatta: utóbbinál ez az éves jogdíj-kasza fix időpontja, amikor a rádiók rommá játsszák Peti és az iskolatáska kalandját. Ennél sokkal izgalmasabb volt azonban az új fehérvári digitális oktatási központ előadójának vagy diákjának lenni szeptember 4-én.

Egyszerűen azért, mert bár tényleg jó ideje próbaórákat tartanak az Alba Innovárban, éles üzemmódra mégis csak az ősz első hétfőjén kapcsoltak, és azonnal fel is kellett venni az üzemi hőmérsékletet, mert reggel nyolcra már érkezett az első osztály oktatásra. 

Az első órák egyike az Alba Innovár Digitális Élményközpontban
(Fotó: Horváth Reni)

– A gyerekek nagyon nyitottak a digitalizációra – mondta el Dr. Főző Attila László, vezető  oktató. – Igyekszünk úgy vezetni a foglakozásokat, hogy az kevésbé hasonlítson egy tanórához. A mai napon például sok matematika és fizika is volt a problémamegoldásnál, de ha ezeket a szavakat kimondtuk volna, egészen más hangulatú lett volna az óra. 

Az Alba Innovárban 6-7 különböző foglalkozástípussal készültek, amik között azonnal tudnak váltani, attól függően, hogy éppen milyen csoport érkezik. A gyerekek is jó visszajelzéseket adtak a szünetekben, egyelőre tehát úgy tűnik, hogy jó úton jár a fehérvári digitális élményközpont. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek