6 évnél régebbi cikk

Rajtol a kosár BL, a héten eldől, ki lesz az Alba ellenfele
Fehérvár Médiacentrum fotójaRajtol a kosár BL, a héten eldől, ki lesz az Alba ellenfele

Sűrű a férfi kosarasok naptára, alig fejeződött be a Szlovénia sikerét hozó Európa-bajnokság, a héten a selejtezőkkel megkezdődik a Bajnokok Ligája. Az Alba Fehérvár a kvalifikáció első körében még nem lép pályára, ám a héten kiderül, hogy a második fordulóban mely csapat lesz a Dzunics-legénység ellenfele.

Lóránt Péterék a macedón Karpos Sokoli és az észt TLU Kalev párharc továbbjutójával találkoznak majd, a két csapat szeptember 19-én és 21-én dönti el, ki jut a második körbe, és lesz a magyar bajnok Alba Fehérvár ellenfele.

Mindkét csapat soraiban tudhat egy nagy ászt, akik akár egyedül is képesek eldönteni egy ilyen párharcot. A macedón csapat legnagyobb nyári fogása az amerikai Tad McFadden, a 30 éves bedobó a legutóbbi szezonban a görög PAOK játékosaként már belekóstolhatott a Champions League légkörébe, ahol az alapszakasz legjobbjának is megválasztották. A másik oldalon a litván Martynas Mazeika az új fiú, az észt csapat friss szerzeménye a Neptunas Klaipeda játékosaként pattogtatott korábban a BL-ben.

A litván Martynas Mazeika (balra) vezette Kalev az Alba egyik lehetséges ellenfele (Fotó: championsleague.basketball)

Az Alba Fehérvár tehát a második körben kapcsolódik majd be a sorozat selejtezőibe, amennyiben pedig sikerrel veszi a fordulót, a harmadik kanyarban a török Pinar Karsyaka lesz az ellenfél. Az innen továbbjutó csapat már a főtáblára kerül, ahol a csoportmeccsek során a francia AS Monaco, a spanyol UCAM Murcia, az orosz Jenyiszej Krasznojarszk, az olasz Sassari, a német EWE Baskets Oldenburg, az izraeli Hapoel Holon és egy, a selejtezőből kvalifikáló csapat lesz az ellenfele, utóbbi a Kapfenberg-Benfica-Lukoil-Juventus négyesből kerül majd ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek