Partly cloudy1 °C
2019. február 23. szombat Alfréd
Menü

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét
(Fotó: fmc.hu)

96 nap múlva lesz szenteste, az testvérek között is több mint három hónap. Ez persze egyáltalán senkit nem zavar a kiskereskedelmi láncok marketingosztályán, és már meg is kezdték az ünnephez kapcsolódó termékek árusítását. Maximum ránk rohad majd a sok szaloncukor meg egyéb bizbasz. Na és akkor mi van?

Nem mondom, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy amolyan bréking jelleggel megérkezett a karácsony Székesfehérvárra, hiszen a BRÉKING: A karácsony hivatalosan is megérkezett Székesfehérvárra című cikk 2016. szeptember 28-án születt. Ebben így fogalmaztunk: 

"Jövőre talán még eddig sem kellene várni. Minek? Egyszerűbb lenne az augusztus 20-i tűzijáték után a dinnyeárusok ketreceit gyorsan üríteni, a lékelő kések helyett előkapni a baltákat, a krétával írt táblákat letörölni és a "/kiló" helyett "/méter"-t írni rájuk, az árukészletben a ceceit, a mag nélkülit, a sárgát és a görögöt lucra, ezüstre és normandra cserélni, aztán hadd szóljon."

Ha esetleg ezért a mondatért tették idén ismét korábbra a karácsony eljövetelét, akkor ezúton is megkövezném magamat, és elnézést kérek mindenkitől. De főleg a kisgyerekes családoktól. Idén ugyanis a karácsonyi riadólánc még a tavalyinál is korábban, szeptember 17-én észlelte az első piros-fehér, mézesmázas, fahéj-koriander illatú ketyerék és feleslegességek felbukkanását.

Míg egy évvel ezelőtt a Penny Market volt a december végi ünnep úttörője, addig idén a KiK vállalta magára a feladatot és az egy évvel ezelőttihez képest bő tíz nappal korábban megszórta az akciós farmerek, mellények és pulóverek között válogatókat egy adag szeretet ünnepével. Mivel a karácsony=tél=hideg relációban dolgozó szakemberek lassan mindent bevetnek, amivel a saját portékák megvásárlásra próbálják rávenni a jóhiszeműt, ezért idén már a karácsonyi pingvin is megjelent a polcokon. Innentől pedig már csak egy nagyon aprócska lépés választ el minket attól, hogy akár a következő szezonban megismerhessük a karácsonyi fókát, a karácsonyi rozmárt, a karácsonyi sarki rókát, végső esetben pedig a narválból is ki lehet hozni valami meghittet. De legalábbis meg lehet próbálni. Szóval az északi állatok és cukiságok tárháza látszólag kimeríthetetlen, maximum a globális felmelegedés tudja megtizedelni őket, a designerek fantáziája nem ismer határokat. Ráadásul a mikulássipka mindegyik fajnak jól áll. 

Ha azonban elegünk van már az állatos vonalból, akkor sincs gond: helyes kis faszánkók, ezüst gúnyába öltözötett manók (vagy mik), és fából faragott dizájnkarácsonyfák emelik felénk arcukat vagy amijük éppen van és könnyes gombszemmel kérik: vegyél meg engem is!

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

A karácsony napszámosai megkezdték Székesfehérvár bevételét

Végül idemásoljuk ugyanazt a pár sort, amivel tavalyi hasonló írásunkat zártuk, és amely az idei eseményeket figyelembe véve akár egy örök klasszikus is lehet a jövőben:

"Egyúttal megragadnánk az alkalmat, hogy minden kedves olvasónknak ezúton és - reményeink szerint - elsőként kívánjunk kellemes ünnepeket!"

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Magyar hegymászót ölt a lavina
  Magyar hegymászót ölt a lavina
 • Szakértő: a szíriai újjáépítésben az EU-nak is szerepe lesz
  Szakértő: a szíriai újjáépítésben az EU-nak is szerepe lesz
 • Székesfehérvár is képviselteti magát az Utazás Kiállításon
  Székesfehérvár is képviselteti magát az Utazás Kiállításon
 • Délután erősebben felhős időszakok is lehetnek de szűrt napsütés akkor is várható
  Délután erősebben felhős időszakok is lehetnek de szűrt napsütés akkor is várható
 • Ösztöndíj-pályázatok fehérvári diákoknak
  Ösztöndíj-pályázatok fehérvári diákoknak
 • Újra érkeznek adatok Zoltánról, a GPS-jeladóval ellátott gemenci fekete gólyáról
  Újra érkeznek adatok Zoltánról, a GPS-jeladóval ellátott gemenci fekete gólyáról
 • Lőszergyártás is lesz Magyarországon
  Lőszergyártás is lesz Magyarországon
 • Kongresszuson dönt az LMP az EP-listájáról
  Kongresszuson dönt az LMP az EP-listájáról
 • Ma tartja rendkívüli kongresszusát a Jobbik
  Ma tartja rendkívüli kongresszusát a Jobbik