2017. október 18. szerda Lukács
Menü

Becsokiztam Milka tehénnel

(Fotó: Bácskai Gergely)

Made in Székesfehérvár - az isteni Milkát gyártó Mondelez székesfehérvári gyárában bemutatták az újhullámos hullámcsokit, ami annyira finom, hogy még most is fáj a gyomrom. Ha a csokiból nem is tudtam hozni, videót a ropogós golyókkal operáló Waves gyártásáról, igen.

Egy szürke, esős őszi napon - miután a gyerekeket "megyek a csokigyárba!" felkiáltással elhelyeztem az iskolában és óvodában -, mi lehetne szívderítőbb, mint randizni a Milka lila tehenével. Pláne, ha a találkozás apropója nem más, mint az ikonikus alpesi édességgyártó cég legújabb fejlesztésű csokijának bemutatója, ahol értelemszerűen a kóstolás sem maradhat el.

Ha más nem is történik, én nagyjából itt meg is lettem volna aznapra. De Mondelezék nem vették félvállról a történetet, nem hiába csücsülnek a finomság nagyhatalmak listájának elején a maguk éves 26 milliárd! dollár árbevételével. 

A közel negyvenperces sajtótájékoztatón a sok fontos alapinformáció mellett azt is megtudhattuk, hogy ez már a harmadik újdonság (első volt a Milka&Tuc, majd a Milka&Lu), amióta Fehérváron gyárt a cég; hogy az új gyárigazgató két hete foglalta el a székét; ha a Fehérváron egy év alatt legyártott Waves táblákat egymás mellé raknánk, akkor a Mount Everest lábáig sétálhatnánk végig rajtuk; és hogy városunk polgármestere is pontosan ugyanazokkal a mondatokkal fájdította reggel a gyerekei szívét, mint amivel én szívattam bocsátottam útjukra az enyémeket. Ja, és azt is, hogy Liptai Claudia, hivatalos csokirajongó által dedikált Milka Wavesek bukkannak majd fel országszerte, random módon. (Amúgy az itt gyártott csokiból egész Európába szállítanak.)

És akkor jöjjön a lényeg, vagyis a Milka Waves, amiből egyébként derék mennyiséget fektettek két vállra a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló terem szépen megterített, fehér abroszos asztalain. Ennek okán derék mennyiséget kóstoltam én is, és bizton állíthatom: jó!

Bővebben: nagyon jó! Hozza a megszokott és jól ismert Milka ízt, amin érdekes módon a fehér és a tejcsoki házasítása sem nagyon változtatott. Az egész tetején pedig ott csücsülnek a roppanós golyócskák. Szóval, ha rajongó vagy, elvesztél! 

A protokoll után pedig - lassan becsúszva a cukorkómába -, még a gyártósorra is bejutottunk, úgyhogy testközelből követhettük végig, ahogy a folyós masszából katonásan bedobozolt hullámcsokik születnek.

 Nem, itt még nem ért véget a Waves-nap. Az alpesi csokicég a túrát egy kis kreatív munkacsoport összejövetellel zárta, ahol a prominens vendégek és az igen lelkes sajtómunkások saját kezűleg készíthették el egyedi hullám Milkájukat. 

Mondelez-0389

 

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

  • Fehérváriak a BBQ-bajnokok
    Fehérváriak a BBQ-bajnokok
  • Fico: az új Duna híd jelképezi a szlovák-magyar kapcsolatok javulását
    Fico: az új Duna híd jelképezi a szlovák-magyar kapcsolatok javulását
  • Orbán: Európa külső határai legyenek lezárva, a belsők pedig nyitva
    Orbán: Európa külső határai legyenek lezárva, a belsők pedig nyitva
  • Idén is kérhető hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni ingyenes oltás
    Idén is kérhető hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni ingyenes oltás
  • Skóciát sem kímélte a rendkívüli időjárás
    Skóciát sem kímélte a rendkívüli időjárás
  • Több bevándorlót kiutasítanak Brüsszelből
    Több bevándorlót kiutasítanak Brüsszelből
  • Nem hiába haltatok meg!
    Nem hiába haltatok meg!
  • Szijjártó: a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak
    Szijjártó: a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak
  • A farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák
    A farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák