6 évnél régebbi cikk

Becsokiztam Milka tehénnel
Fehérvár Médiacentrum fotójaBecsokiztam Milka tehénnel

Made in Székesfehérvár - az isteni Milkát gyártó Mondelez székesfehérvári gyárában bemutatták az újhullámos hullámcsokit, ami annyira finom, hogy még most is fáj a gyomrom. Ha a csokiból nem is tudtam hozni, videót a ropogós golyókkal operáló Waves gyártásáról, igen.

Egy szürke, esős őszi napon - miután a gyerekeket "megyek a csokigyárba!" felkiáltással elhelyeztem az iskolában és óvodában -, mi lehetne szívderítőbb, mint randizni a Milka lila tehenével. Pláne, ha a találkozás apropója nem más, mint az ikonikus alpesi édességgyártó cég legújabb fejlesztésű csokijának bemutatója, ahol értelemszerűen a kóstolás sem maradhat el.

Ha más nem is történik, én nagyjából itt meg is lettem volna aznapra. De Mondelezék nem vették félvállról a történetet, nem hiába csücsülnek a finomság nagyhatalmak listájának elején a maguk éves 26 milliárd! dollár árbevételével. 

A közel negyvenperces sajtótájékoztatón a sok fontos alapinformáció mellett azt is megtudhattuk, hogy ez már a harmadik újdonság (első volt a Milka&Tuc, majd a Milka&Lu), amióta Fehérváron gyárt a cég; hogy az új gyárigazgató két hete foglalta el a székét; ha a Fehérváron egy év alatt legyártott Waves táblákat egymás mellé raknánk, akkor a Mount Everest lábáig sétálhatnánk végig rajtuk; és hogy városunk polgármestere is pontosan ugyanazokkal a mondatokkal fájdította reggel a gyerekei szívét, mint amivel én szívattam bocsátottam útjukra az enyémeket. Ja, és azt is, hogy Liptai Claudia, hivatalos csokirajongó által dedikált Milka Wavesek bukkannak majd fel országszerte, random módon. (Amúgy az itt gyártott csokiból egész Európába szállítanak.)

És akkor jöjjön a lényeg, vagyis a Milka Waves, amiből egyébként derék mennyiséget fektettek két vállra a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló terem szépen megterített, fehér abroszos asztalain. Ennek okán derék mennyiséget kóstoltam én is, és bizton állíthatom: jó!

Bővebben: nagyon jó! Hozza a megszokott és jól ismert Milka ízt, amin érdekes módon a fehér és a tejcsoki házasítása sem nagyon változtatott. Az egész tetején pedig ott csücsülnek a roppanós golyócskák. Szóval, ha rajongó vagy, elvesztél! 

A protokoll után pedig - lassan becsúszva a cukorkómába -, még a gyártósorra is bejutottunk, úgyhogy testközelből követhettük végig, ahogy a folyós masszából katonásan bedobozolt hullámcsokik születnek.

 Nem, itt még nem ért véget a Waves-nap. Az alpesi csokicég a túrát egy kis kreatív munkacsoport összejövetellel zárta, ahol a prominens vendégek és az igen lelkes sajtómunkások saját kezűleg készíthették el egyedi hullám Milkájukat. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek