6 évnél régebbi cikk

Videón az 5 legbámulatosabb óceánjáró luxushajó!
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Videón az 5 legbámulatosabb óceánjáró luxushajó!

Szürke őszi napokon mindig jól jön egy kis álmodozás: járd be velünk a világ legelegánsabb óceánjáró luxushajóinak fedélzetét!

Harmony of The Seas

Jelen állás szerint a világ legnagyobb óceánjáró utasszállítója a Tengerek Harmóniája fantázianévre hallgató monumentális építmény, mely hatezer utas befogadására képes. A vendégeket kétezer fős személyzet szolgálja ki. Szükség is van ekkora létszámra a tizenhat emelet hatvanhatezer négyzetméterén elterülő éttermek, strandok, tizenkétezer élő növényből álló park (!) működtetéséhez és gondozásához. A hajó legnagyobb látványossága az a vízicsúszda, melyen a tizenhatodikról a hatodik emeletre lehet lecsúszni.

Allure of the Seas

Íme a második legnagyobb, szintén a Royal Caribbean hajózási társaság kötelékében járó monstrum. Hossza 360 méter, alig két méterrel rövidebb csak, mint a Harmony of the Seas, és legalább annyi élményt kínál. Akad benne kétszintes táncterem, műjégpálya és 1380 férőhelyes színház is.

Queen Mary 2

Bár a világ legnagyobbja címéről már vagy tíz éve le kellett mondania a Queen Mary 2 óceánjárónak, nevéhez méltóan klasszikus eleganciájával még mindig az élen jár. A hajó bő kétezer utas befogadására képes. Az ifjú jegyespárok akár a fedélzeten is tarthatják az esküvőjüket, a Queen Mary 2 ugyanis az ehhez szükséges engedélyekkel is rendelkezik. Tizenöt étterem kínálatából válogathatnak az óceán hullámain ringatózók, és itt kapott helyet a világ első tengeri planetáriuma.

Norwegian Epic

Mászófal, bowlingpálya és jégbár is várja az útra kelő négyezer utast a norvég hajótársaság hét éve vízre bocsátott óceánjáróján. De a családok csúszdaparkba és cirkuszba is ellátogathatnak a fedélzeten, ha a fitneszpályák, a diszkó, a színház, a könyvtár és a privát klubhelyiségek nem lennének elegendőek.

 

Titanic 2

A legkülönlegesebb óceánjáró még nem szállt vízre, egyelőre csak épül, és 2018-ban indul majd el első útjára. Az eredeti tervek szerint ugyanazon az útvonalon indult volna útnak, mint az első Titanic, de ezt végül túl baljóslatúnak találták. Ezért a Titanic 2 első útján Kelet-Kínából Dubajba szállítja majd 2400 utasát. A berendezés az utolsó szögig megszólalásig hasonlít a majd száz évvel ezelőtti Titanicra, a személyzet és az utasok pedig korhű jelmezeket kapnak majd. A vízi jármű technikai felszereltsége ellenben természetesen a legmodernebb lesz majd, és ami a fő: ezen lesz elegendő mentőcsónak az összes utasnak.

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek