6 évnél régebbi cikk

Fehérvári buli trend - avagy, tudom, mit csinálsz szombat este
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári buli trend - avagy, tudom, mit csinálsz szombat este

Ha eljön a hétvége, akkor nemcsak nappal, hanem bizony esténként is megtelnek a város utcái. Először arra gondoltam, hogy egy szombat este végigjárom Fehérvárt és megnézem, megkérdezem a fiatalabb korosztályt, hogy hogyan szórakoznak, mi a menő? De hát én is fiatal vagyok! Jött a felismerés, így inkább - részben - saját szemszögből jártam körbe a fehérvári szórakozási szokásokat. Szóval: így buliznak a fehérvári fiatalok.

Park

Hol máshol is kezdhetnénk az estét, mint egy parkban? Ugye, hogy ugye? Mondjuk, így belegondolva fogalmam sincs, hogy honnan jött ez a parkos őrület. Jó, nyilván távol esik egy kicsit a város zajától, az emberektől stb., de mennyire elborult egy ötlet amúgy, nem? Parkban normálatlankodni. Ajjajj! Persze, ahogy azt kell, annó én is végiglépkedtem a ranglétrán, és amikor beszabadultunk a városba, alig vártuk, hogy elfoglaljuk jól megérdemelt bázisunkat, a parkot, ahol aztán tovább dimbulva végig mulattuk az éjszakát. Éjszakát... addig, amíg be nem állt az uccsó busz.

A parkjárás már-már hagyománnyá nőtte ki magát (Fotó: iliketowastemytime.com)

Romkocsma

Székesfehérvár híres a Fő utcájáról és az ott előforduló kocsmákról, bárokról is. Ez tény. Na, de mi a helyzet a kocsmák egy alfajával, a romkocsmákkal, vagy ahogy erre fele mondják a késdobálókkal? A legtöbb ember természetes itt fordul meg, így a parkos bemelegítés után általában (mindig) ide vezet a hadi út. Itt aztán tényleg minden generáció megtalálható és fenomenális, hogy az est előrehaladtával milyen gyorsan kerül mindenki mindenkivel közös nevezőre. Személy szerint ez az egyik kedvenc részem. Ha ez megvan, akkor a jópofáskodás és a spanolás után már-már hagyományosan űzzük a csocsó és biliárd versenyeket, nem beszélve a mostanság bejövős dartsról, és a retro életérzésről gondoskodó zenegépekről. Tökéletes párosítás.

Nyirkos, sötét és nagyon romos. Mi az? (Fotó: m.cdn.blog.hu)

Házibuli

Ha már kicsit idősebb vagy (mint én), akkor a parkozást és a kocsmázást felválthatja, ahogy mi hívjuk, a házipáré, azaz a házibuli. Bár, ha jól emlékszek annak idején szintén egymáshoz átmászkálva kezdtük bontogatni a szárnyainkat. Hmm, talán ez az élet rendje. Na, szóval egy jó háziparádénál nincsen jobb. Itt általában az általunk kedvelt emberkék gyűlnek össze (mondjuk, erről tudnék mesélni) a többi szórakozóhellyel ellentétben, és az évek alatt szerzett tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy életem legvadabb éjszakái bizony lakászsúrokban voltak. Fiatalság, bolondság.

Ha a buli elszabadul... (Fotó: statusmagonline.com)

Disco

Na ez az, amiből én már biztos, hogy kinőttem, jó nem teljesen, de mostanában nem érzek késztetést arra, hogy discóban végezzem az estét. Mondjuk az a húdenagy választék sincs, ami meg van az körülbelül évek óta ugyan olyan. Persze a diszkózásnak is megvan a maga szépsége, el lehet csípni, de amennyire én visszaemlékszem inkább több bajjal járt, mint jóval. A tömeg, a meleg, a ruhatáros örökös bajlódás, mondjuk ezeket ellensúlyozza a zene, na meg az őrület, amikor azt kívánod, hogy az éjjel soha ne érjen véget. A nagy kocsmatúrák, illetve házibulik végső állomása, innen már csak jó esetben egy lépés választ el a hazaúttól.

Száz kéz a magasba, nyómjadrózsi! (Fotó: sqoop.co.ug)

Afterkaja

Végül, pedig következzen a végigparádézott este elengedhetetlen kelléke, a jól megérdemelt zabálás. Igen, zabálás, hiszen ha az előző pontoknál jól szerepeltél, akkor ilyenkor már csak erre vagy képes. Szóval az ivászat utáni kajálás egyes brigádoknál már-már hagyománynak számít, így tökéletes feelinget ad, ha vállt-vállvetve tudják megkaparintani a túlélésük alappilléreként szolgáló elemózsiát. Ilyenkor szóba jöhet a kebab, a gyros és a pizza, ha pedig nagyon elvetemültek vagytok, akkor besorolhattok az autóskiszolgálós kajáldák egyikébe is. Megvan? Most őszintén, van, aki még nem próbálta? 

Az est fénypontja (Fotó: images.thrivewire.com)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek