2018. augusztus 14. kedd Marcell
Menü

Mi a tökéletes csirkemell steak titka?

Mi a tökéletes csirkemell steak titka?
Fekete József tálalás közben (Fotó: Horváth Reni)

Na, azért nem olyan nagy titok, de azt gondolom, sok háziasszonyt érdekel, hiszen omlós, szaftos csirkemellet sütni nem is olyan egyszerű, mint azt gondoljuk. Fekete József séf elmondja, hogy pontosan mi a teendő.

A legegyszerűbb dolgunk akkor lesz, ha van egy sous vide (szuvid) és egy vákumozó gépünk otthon, de ezt minden bizonnyal nem sokan mondhatjuk el magunkról. Ha mégis, akkor csak annyi a teendőnk, hogy zöldfűszeres pácban levákumozzuk a húsunkat, majd a szuvid kádba helyezzük egy órára és 64 fokon fürdőztetjük.

Mi a tökéletes csirkemell steak titka?

Ezek után a vákumból kivesszük, és mindkét oldalát 2-2 percig sütjük magas hőfokon, és ha mindent jól csináltunk, csodálatos omlós, puha csirkemell steaket kapunk. Ha nem rendelkezünk ilyesféle konyhai berendezésekkel, akkor a húst előre bepácoljuk, pihentetjük néhány órán át, majd közepes lángon 6 percig sütjük mindkét oldalát.

Mi a tökéletes csirkemell steak titka?

Úgy tud a húsunk puha maradni, ha kéreg keletkezik rajta a hirtelen magas hőfokon sütéstől.

Mi a tökéletes csirkemell steak titka?

Ezek után nincs is más dolgunk, mint tálalni. Ez már mindenkinek a saját kreativitására van bízva.

Mi a tökéletes csirkemell steak titka?

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Ez is van

Eseménynaptár

  • A lepsényi és a dunaújvárosi hölgyeket várják emlőszűrésre a következő napokban
    A lepsényi és a dunaújvárosi hölgyeket várják emlőszűrésre a következő napokban
  • Megharapott egy lányt a cirkuszi tigris Érsekújváron
    Megharapott egy lányt a cirkuszi tigris Érsekújváron
  • A természetvédelemre hívja fel a figyelmet a Pécsi Állatkert
    A természetvédelemre hívja fel a figyelmet a Pécsi Állatkert
  • Zivatarokra és hőségre is figyelmeztetnek
    Zivatarokra és hőségre is figyelmeztetnek