2017. október 18. szerda Lukács
Menü

Vasárnapig lehet jelentkezni a Fehérvár Hangjára!

(Fotó: fehervarhangja.hu)

Október nyolcadikáig van lehetősége jelentkezni a tizennégy és huszonkilenc év közötti Fejér megyei fiataloknak a Fehérvár Hangja tehetségkutató versenyre.

Negyedik alkalommal keresik a megye legjobb énekeseit. A december 9-én látványos színpadi show-val záruló tehetségkutatóban a résztvevőket hangképzés, színpadi mozgás, stílus és öltözködés terén is neves szakemberek segítik a felkészülésben. A mentorok között lesz Váradi Eszter Sára, a Vörösmarty Színház színművésze, Rovó Tamás, a Vörösmarty Színház táncművésze, koreográfusa és Vörös Janka énekesnő is.

Az eddig lezajlott versenyek győztesei – Lovas Petra (2011), Veres-Kovács Petra (2013), Zabos Regina (2015) –, de a döntők többi tehetséges résztvevője is rendszeres fellépője a fehérvári rendezvényeknek. Veres-Kovács Petra bekerült a Dal 2016 legjobbjai közé, Zabos Regina pedig néhány hete pop kategóriában megnyerte az I. Golden Voice Hungary Országos Énekversenyt.

De például őket is a Fehérvár Hangján fedezték fel:

A zártkörű, csak a zsűri előtt zajló válogató, amely idén október 14-én lesz a Petőfi Kultúrtanszéken, egész napon át tart. A verseny felhívása az elmúlt hetekben leginkább a fiatal felnőtt korosztályt mozgatta meg: az eddigi jelentkezők átlagéletkora 20,1 év, a legfiatalabb versenyző 17, a legidősebb 28 éves – a felső korhatár egyébként idén is 29 év. A Fehérvár Hangja címért leginkább a lányok kívánnak versenybe szállni, az eddigi jelentkezők között egynegyed a fiúk aránya. A nevezők fele székesfehérvári, a többiek a megye egyéb településeiről érkeznek a meghallgatásra.

A jelentkezők pop, rock, jazz és musical műfajban választhatnak dalokat a meghallgatásra – az eddigi nevezők fele-fele arányban választottak hazai és külföldi számokat, a paletta Enyától Kehlanin át Bródy Jánosig és Pápai Jociig terjed. Az énekesek a dalok mellett önmagukat is bemutatják a zsűrinek, amely 24 versenyzőt delegál a már nézők előtt zajló elődöntőbe: a Fehérvár Hangja minden alkalommal különleges élmény a közönség számára is. November 11-én, az Alba Plazában újabb dalok eléneklése után a szakemberek értékelése után kiderül, ki lesz az a 12 tehetség, aki december 9-én a Vörösmarty Színházban mutatkozhat be egy igazi nagyszínpadon, minden bizonnyal telt ház előtt.

Fehervar_Hangja_donto-0185
A két évvel ezelőtt döntö (Fotó: fehervarhangja.hu)

A döntőre a bemutatandó saját dal mellett közös produkciókkal is készülnek az énekesek. Az eddigi rendezvényekhez hasonlóan profi előadók is érkeznek a színpadra: a szervezők minden évben olyan, jól ismert szereplőket hívtak meg fellépőnek, akik maguk is tehetségkutatókban tűntek fel. Az idei vendég személye egyelőre még meglepetés, a műsorvezetőké azonban a biztos siker egyik záloga: Csonka András és Váradi Eszter Sára áll majd a színpadon a döntős versenyzők mellett. A különleges, látványos show-t Szakál Attila rendező-koreográfus állítja színpadra, és táncosok produkciói is színesítik.

A részvételhez szükséges minden tudnivaló a verseny hivatalos oldalán érhető el.

Forrás: ÖKK

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Fehérváriak a BBQ-bajnokok
  Fehérváriak a BBQ-bajnokok
 • Fico: az új Duna híd jelképezi a szlovák-magyar kapcsolatok javulását
  Fico: az új Duna híd jelképezi a szlovák-magyar kapcsolatok javulását
 • Orbán: Európa külső határai legyenek lezárva, a belsők pedig nyitva
  Orbán: Európa külső határai legyenek lezárva, a belsők pedig nyitva
 • Idén is kérhető hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni ingyenes oltás
  Idén is kérhető hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni ingyenes oltás
 • Skóciát sem kímélte a rendkívüli időjárás
  Skóciát sem kímélte a rendkívüli időjárás
 • Több bevándorlót kiutasítanak Brüsszelből
  Több bevándorlót kiutasítanak Brüsszelből
 • Nem hiába haltatok meg!
  Nem hiába haltatok meg!
 • Szijjártó: a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak
  Szijjártó: a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak
 • A farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák
  A farkasok együttműködőbbek egymással, mint a kutyák