6 évnél régebbi cikk

Értéket teremt az Otti Fehérváron – a kőbe varázsolt harmónia
Fehérvár Médiacentrum fotójaÉrtéket teremt az Otti Fehérváron – a kőbe varázsolt harmónia

Van egy cég, amely ízig-vérig székesfehérvári és burkolataival, belsőépítészeti termékeivel úgy teremt értéket – Székesfehérváron túlra is –, hogy azok nem csak a mának készülnek. Az Otti Manufactura mostanra már európai védettséget élvező márkanévvé vált, de első bemutatótermét mégis szülővárosában nyitotta meg.

Toporogtál már a dobozáruházak egyenkínálata előtt, mert valami másra vágytál? Valószínűleg nem csak te, és az sem véletlen, hogy 2011-ben belsőépítészekből, művészekből, családtagokból és válogatott építőipari szakemberekből megalakult az Otti Manufactura Kft. Székesfehérváron azzal céllal, hogy egyedi burkolataikkal és belsőépítészetükkel – ahogy ők fogalmaznak cégfilozófiájukban – élményszinten megvalósuló nyugalmat adjanak az otthonokba. „Nálunk a tömeggyártás szóba sem jöhet! – szögezi le Hoffer Ottó belsőépítész, az Otti Manufactura Kft. tulajdonosa – egyedi know-how alapján, egyedi tervezésű burkolatok, egyenként kerülnek legyártásra a gyárainkban manufaktúra jellegűen.”

És az Otti nem csak egyedi hangulatot ad otthonainknak, hanem munkát is az itt lakóknak, hiszen mind a mai napig Székesfehérváron gyártják termékeiket, ráadásul Hoffer Ottó saját know-how-ja alapján készülő Otti burkolatok csúcsminőségű, főként Magyarországon előállított, illetve bányászott alapanyagokból készülnek.

Az egyedi termékek Székesfehérváron készülnek (fotó: Pápai Barna)

Filozófiánkban közös az egyediség, a minőség, illetve értékteremtő eszközökkel egy élhető világ megteremtése. Tér-élmény - ezt a visszajelzést kapjuk megrendelőinktől, hogy az Otti burkolatok harmóniát és nyugalmat árasztanak. Több mint valószínű, hogy ezért voltak a wellness belterekre is megrendeléseink. A kövekkel tehát sikerült a legvégső célt elérnünk, ami a ma oly sokak által áhított nyugalom, kikapcsoló, relaxáló élmény. Az alapanyagok gondos kiválasztása, a betontechnológia tudománya és kitartó kísérletezés kellett ahhoz, hogy a kreatív ötletek valódi alakot öltsenek. A BASF és a Mapei vegyipari cégek betontechnológusainak segítségével kísérleteztük ki az azt anyagot, ami valódi csodák előállítását teszi lehetővé. Egyedi, több technológia alkalmazása segítségével elkészített sablonjaink pedig a vállalkozásunk lelkét adják. Ugyanakkor a technika az alap, emellett a kreativitás és az anyagok ismerete, tervezőink felkészültsége az, ami végül összességében garantálja termékeink sokszínű egyediségét” – meséli Hoffer Ottó.

A sokszínűség pedig tényleg nem túlzás: a termékpaletta mostanra már elképesztően szélessé vált, hiszen Hoffer Ottó teljes körű belsőépítészeti tervezése az egyedi Otti burkolatokon túl kiterjed az enteriőr teljes kialakításáig. A munkálatokhoz pedig, mint például világítástechnika és egyedi lámpák elhelyezése, szakmai partnereket is bevon, akiknek termékei ugyancsak megvásárolhatóak a BoltOttiban.

A BoltOtti egyben galéria is, Hoffer Ottó, aki képzőművész is, nagy álmát valósította meg azzal, hogy számos festőművész képe kapott helyet a falakon (fotó: Pápai Barna)

„A kedvencünk az, amikor kérnek tervezést, Otti burkolatokat, lámpákat, bútorokat, az építéshez szükséges segédanyagokat… ragasztót, fugát, és mi szervezzük meg a kivitelezést is. Ha pedig a művészeti tudásunkra is szükségük van, az a legnagyobb öröm számunkra – mondja nevetve Hoffer Ottó – Ha a megrendelő érzékletesen megfogalmazza és elmondja igényeit, viszont a megvalósításhoz szükséges tervezésben szabadkezet ad, az mindig a leghálásabb feladat. Valószínűleg a kevésbé korlátozott alkotói szabadság sokkal teljesebb és egyedibb összképet hoz létre. Minden tervező álma ez. Ebben biztos vagyok. Egyébként a tapasztalat is az, hogy a legszebb eredményt az hozza, ha a megrendelők ránk bízzák a tervezéstől a kivitelezésig az adott otthon vagy vállalkozás építését, felújítását. Mi egyébként sem a termékből indulunk ki, hanem az összképből, ami azt jelenti, hogy a színek, formák, struktúrák, felületek különlegesek legyenek és harmonizáljanak. A különféle burkolatok gyártása során is a megélni kívánt élményt vesszük alapul.”

A kőbe varázsolt harmónia (fotó: Pápai Barna)

De nem csak az otthonoknak nyújt az Otti különlegeset és egyedit. 2015-ben ők készítették el a Főtéren, a Püspöki Palota előtt található “Szent István Emlékjel” kompozíciót, melynek a tervezési fázisától a megvalósításon át a kivitelezésig vitték a folyamatot. Az Otti Manufactura letette kézjegyét a Bory-várban is, és találkozhatunk a munkáikkal a Bock, a Takler Borászatban, az Eszterbauer és a Petrányi Pincében, valamint a Bodri, a Halasi és a Ruppert pincészetekben is, továbbá Kecskeméten, a 48 étteremben. A megvalósult projektek híre tette lehetővé, hogy az Otti Manufactura terjeszkedjen. Ezért is mérföldkő a cég életében a belsőépítészeti bemutatóterem és üzlet megnyitása, ahol képet kaphatunk arról, hogy mire számíthatnak a partnerek a belsőépítészeti tervezés során és milyen tér-élményt teremthetnek otthonaikba vagy éppen vállalkozásaikhoz. 

Az Otti Manufactura termékei élőben már megtekinthetőek, megérinthetőek a BoltOtti belsőépítészeti üzletben, a Sárkeresztúri út 14. szám alatt. 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek