6 évnél régebbi cikk

Bemutatjuk az Alba Fehérvár Europe Cup ellenfeleit
Fehérvár Médiacentrum fotójaBemutatjuk az Alba Fehérvár Europe Cup ellenfeleit

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata a Bajnokok Ligájában a selejtező utolsó körében búcsúzott a sorozattól, így az Europe Cup október 18-án kezdődő csoportkörében szerepelhet. Az F jelű kvartettben izraeli, fehérorosz és belga rivális vár az Albára.

Dzunics Braniszlav együttese október 18-án 20:30-tól hazai környezetben, az izraeli Bnei Rav-Bariach Herzliya együttesét fogadja a csoportkör első fordulójában. Az izraeli kosárlabda erejét nem kell különösebben bemutatni, a Herzliya is komoly játékerőt képvisel, a csapat mégis a szerencséjének is köszönheti a csoportkörös tagságot.

A gárda az első kvalifikációs körben kezdte, ellenfele a lengyel BM Slam volt, melyet otthon 84-74-re legyőzött, majd a visszavágón belefért egy 65-64-es vereség is. A párharc első meccsén az izraeli csapatból az amerikai születésű, de izraeli állampolgársággal rendelkező Shawn Dawson bizonyult a legeredményesebbnek 22 ponttal, mellette Thames 18, Green 15 pontot dobott. A visszavágón a szintén amerikai, de immár grúz állampolgársággal is rendelkező Taurean Green húzta a szekeret 19 ponttal, Dawson 15 pontot termelt.

Taurean Green (fehér mezben) az izraeli gárda egyik legjobbja (Fotó: Gilad Kavalerchik - fiba.basketball/europecup/17-18)

A második selejtezőkörben a portugál FC Porto várt az izraeli gárdára, mely az első mecset hazai pályán elbukta 68-65-re. A visszavágó aztán nagy izgalmakat hozott, a Bnei Herzliya végül ugyan nyert idegenben 85-83-ra, összesítésben a Porto egyetlen ponttal jobbnak bizonyult. A két meccsen 32 pontot jegyző amerikai Jeff Adrien, valamint a 24 pontot szerző Dawson és a 22-ig jutó Green vezette izraeli gárda végül úgynevezett "Lucky Looser", vagyis szerencsés vesztes státusszal helyet kapott a csoportkörben.

Shawn Dawson (fehér mezben) épp portugál ellenfelének oszt ki egy blokkot a selejtező második körében (Fotó: Gilad Kavalerchik - fiba.basketball/europecup/17-18)

Míg az Alba az izraeli gárdával meccsel, a csoport másik párharcában a fehérorosz Tsmoki Minsk a belga Proximus Spirou gárdáját fogadja. A minszki alakulat alanyi jogon lett főtáblás, így a sorozatban még nem lépett pályára, három másik sorozatban viszont már megkezdte szereplését. Hazája bajnokságában az első fordulóban nyert a minszki együttes, mely a Kelet-európai Ligában 2/1-es mutatóval áll, a VTB Ligát pedig vereséggel kezdte.

Michael Fusek (Proximus Spirou) zsákol a Pardubice elleni, továbbjutást hozó párharc első meccsén (Fotó: fiba.basketball/europecup/17-18)

A minszkiek szerdai ellenfelének, a belga Proximus Spirou együttesének mindössze egy kört kellett selejteznie, azt pedig nagyon simán hozta is, a cseh Pardubicét idegenben 92-75-re, otthon 88-66-ra verte, így két meccsen 39 pontot vert ellenfelére. A belgák legjobbjai az első meccsen a két amerikai légiós, Scott Thomas (22 pont) és Jack Gibbs (15 pont), valamint a 11 pontja mellé 7 lepattanót is begyűjtő szlovák Michael Fusek voltak. A visszavágón öt játékos is elérte a 10 pontot, közülük Gibbs 19, a belga Alexandre Libert 15 ponttal bizonyult a legeredményesebbnek.

Az ellenfelek tehát egyértelműen nívósak, az Alba azonban nem esélytelen a továbbjutást jelentő első két hely megszerzésére az Europe Cup F csoportjában, a sorozatról minden friss hírt ide kattintva találhattok meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek