6 évnél régebbi cikk

Végre készült egy jó angol nyelvű videó Fehérvárról
Végre készült egy jó angol nyelvű videó Fehérvárról

Hiánypótló videó jelent meg Székesfehérvárról a Youtube-on: a nem rövid (20 perces) kisfilmben egy rutinos idegenvezető mondja el a legfontosabb tudnivalókat városunk történelméről - ráadásul angolul.

Alig néhány napja számoltunk be arról, hogy már megint szerepel Fehérvár egy külföldi vlogger videójában, és a sorozat ismét folytatódik, ám ezúttal egy kicsit más stílusban.

Jó minőségű, Fehérvár történelmét angolul bemutató filmekből eddig nem volt sok az interneten. Pár napja azonban már ezt is kipipálhatjuk: Pintér András Gábor és Susan Gerbic ugyanis összehozták az egyik legszínvonalasabb ilyen videót. A 20 perces filmben a fehérvári születésű és itt is élő idegenvezető mutatja be a belváros történelmi jelentőségű helyeit.

A videó nyelvgyakorlásnak is kiváló, és ha külföldi barátainkat akarjuk elkápráztatni Fehérvár történelmi jelentőségével, arra is bőven megteszi. Susan Gerbic csatornáján ezzel a videóval párhuzamosan több másik fehérvári film is megjelent például az Órajátékról, a Bazilikáról, valamint az egykori zsinagóga helyén látható emlékműről.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek