6 évnél régebbi cikk

Fehérvári csapat nyerte Magyarország első BBQ-versenyét
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári csapat nyerte Magyarország első BBQ-versenyét

Egy székesfehérvári csapat, a KGB, azaz a Katka Gergő BBQ nyerte a nemzetközi vetélytársakat is felsorakoztató, első magyarországi Kansas City Barbecue Sociaty rendszerben indított BBQ-versenyt. Így a lelkes brigád a következő körben egészen az Egyesült Államokig utazhat, ugyanis győzelmükkel a Jack Daniels World Championship Barbecue-ra kaptak meghívást.

Hétvégén a tokaji borvidékhez tartozó Tállyán rendezték az első olyan magyar BBQ-versenyt, amely a Kansas City Barbecue Society (KCBS) szabályrendszerét követi. A versenyre több, a BBQ versenyekben járatos nemzetközi brigád is jelentkezett, így félő volt, hogy simán bedarálják majd a magyar csapatokat. Szerencsére nem így lett, és egy huszárvágással olyan eredményt produkált a KGB, amellyel összesítésben behúzta a megmérettetést. A BBQ-verseny második helyezettje a nemzetközi szinten igen erősnek számító brit Miss Piggy's U.K. lett, míg a harmadik helyre az olasz Bros Hog ért be. A verseny hivatalos eredményeit itt találjátok.

A versenybarbecue-t az egész világon már úgy kezelik, mint bármelyik más versenysportot. A legtöbb európai országban ezek a BBQ-csapatok rendesen úgy működnek, mint nálunk a focicsapatok, mi több, sportegyesületként vannak bejegyezve. A barbecue sütés technikai sportág, a Kansas City Barbecue Sociaty pedig a világ első számú BBQ-szervezete. A KCBS versenyek elsősorban a technikai finomságokra összpontosítanak, így a versenyzőknek azt kell megmutatniuk, hogyan tudják a lehető legprofibban elkészíteni a csirkecombból, a sertésoldalasból, a lapockából és a marhaszegyből készült falatokat.

A győztes csapat, a KGB (Katka Gergő BBQ) (Fotó: facebook.com)

Ebbe a versenysorozatba vette be magát a KGB csapata is. A Katka Gergő BBQ névadói, Turanitz Katalin és Turanitz Gergely már szinte gyermekkoruk óta a vendéglátásban élnek, jelenleg pedig a velencei Tekergő Restaurant & Motelt viszik. Ezzel együtt több sikeres helyet is vezetnek, legújabb gyöngyszemük a Fehérváron nyílt Patent Gasztrobár. Rengeteget készültek és gyakoroltak, így ennek tükrében az eredmény nem is annyira meglepő. Gratulálunk nekik! Aztán hadd szóljon az a barbecue világbajnokság!

(Forrás: chefpincer.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek