6 évnél régebbi cikk

Így alakulnak a temetői szolgáltatások Mindenszentekre
Fehérvár Médiacentrum fotójaÍgy alakulnak a temetői szolgáltatások Mindenszentekre

Ingyenes szolgáltatásokkal segíti a Városgondnokság az önkormányzati temetőkben nyugvók szeretteit. November 2-ig sírhely nyilvántartó könyveket helyeznek ki a Béla úti temetőbe, így könnyebben megtalálhatóak a sírhelyek. A fehérvári köztemetők sírhelynyilvántartása folyamatosan elérhető, a temetőellenőri szolgálat pedig biztosítja a temetőkertek nyugalmát.

A Városgondnokság az önkormányzati temetők rendben tartására törekszik. Mindenszentek előtt rengetegen látogatnak ki a temetőkbe elhunyt szeretteikre emlékezni, épp ezért a biztonság és a tömeg eligazításának segítése is elsődleges szempontok. 

Az ingyenes szolgáltatások az önkormányzati temetőkben:

  • október 31. és november 2. között reggel 7-től 21 óráig látogathatók a temetőkertek
  • november 1-jén a Kegyeleti Központ rendezvényterme is nyitva áll a temetőkbe látogatók számára 10 és 18 óra között
  • november 1-jén a Béla úti köztemetőben ingyenesen használható az elektromos kisbusz is, mely folyamatosan közlekedik, segítve a látogatókat a sírhelyekhez való eljutásban

A Béla úti temetőben sírhely nyilvántartó könyveket is találnak a látogatók egészen november 2-ig, így könnyebben lehet eljutni a sírhelyekhez. A Béla úti, Börgöndi, Csutora, Fecskeparti, Hosszú, Katona, Kisfaludi, Sóstói katolikus és Szedreskerti temetők sírhelyei az elhunyt neve alapján kereshetők. A sírhelynyilvántartás online folyamatosan elérhető a Városgondnokság honlapján. 

A nagy tömeg biztonságára is felkészültek az önkormányzati temetők. A temetőellenőri szolgálat, valamint a Városgondnokság rendészeti szolgálata polgárőrökkel és rendőrökkel közösen biztosítja a temetőkertek folyamatos nyugalmát. A parkolókban és a temetők területén is állandó az ellenőrzés. A megnövekedett személy és gépjármű forgalom irányításában a Városi Rendőrfőkapitányság nyújt segítséget. Amennyiben autóval érkezünk, semmiképp se hagyjunk látható helyen értéktárgyat, egyúttal a temetőbe látogatókat arra kérik, autó helyett próbálják inkább gyalogosan vagy tömegközlekedéssel megközelíteni az egyes temetőket.

 

Koszorúért vagy mécsesért pedig érdemes ellátogatni a Városi Piacra. Koszorúárusítás több helyszínen is lesz:  a Városi Piac mellett az utcai asztalos területen, az Alba Plaza előtti Palotai kapu téren és a piac belső részén, asztalokon, virágüzletekben, így több száz koszorú és virágdísz közül lehet választani. A piac október 30-31-én 5-18 óráig, november 1-jén 6-12 óráig tart nyitva.

Ahogyan Milis Andrea a Fehérvár TV-nek  elmondta: a nagy esőzések leszűkíthetik a temetőbe látogatók számát, ennek ellenére a virágüzletekben meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat. A rendőrség a temetőbe látogatóktól fokozott figyelmet kér, illetve a tolvajok megemelkedett számára is felhívja a figyelmet.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek