2018. február 23. péntek Alfréd
Menü

Világbajnokok lettek a fehérvári táncosok

Világbajnokok lettek a fehérvári táncosok
Pauker Barbi és Keserű Péter Gábor a világbajnokság legjobb junior párosa lett. (Fotó: Massimo Danza)

Vannak az életben alapvetések, melyeket gyorsan megtanulunk, megtapasztalunk. Így lehet most ezzel az olasz főváros, Róma táncszerető közönsége is, akik Pauker Barbara, Bakonyi Benigna Lili és Tokodi Blanka jóvoltából már tudják: a fehérvári táncosok világbajnok szintet képviselnek.

Az idei esztendőben Róma adott otthont a táncosok világbajnokságának, a magyar versenyzők alaposan elvarázsolták Olaszország fővárosának szakértő közönséget. Az elismerő tapsviharok vérpezsdítő emléke mellett számtalan kupával és éremmel térhetett haza a magyar különítmény, a dobogós helyezésekből a fehérvári indulók is alaposan kivették részüket.

Bakonyi Benigna Lili a szeniorok egyéni akrobatikus kategóriájában a negyedik helyen végzett, míg ugyanebben a kategóriában Tokodi Blankával harmadikként zárta a duók versenyét. Látványtánc kategóriában aztán már senkit nem engedett maga elé, megnyerte a kategória világbajnoki címét.

Street Hip-Hop kategóriában sem maradt aranyérem nélkül városunk, a budapesti Keserű Péter Gábor partnereként a fehérvári Pauker Barbara nyakába akasztották az aranyérmet. A mindössze 14 esztendős Barbi már évek óta táncol, a Free Spirit Dance táncosaként számtalan versenyen és fellépésen bizonyította tehetségét. A római világbajnokság junior versenyére hosszas felkészülés után utaztak el partnerével.

 (Fotó: Massimo Danza)
(Fotó: Massimo Danza)
img

- Sokat készültünk a vb-re, felváltva próbáltunk hol Budapesten, hol itt Székesfehérváron. Nagyon jó volt, hogy ketten is foglalkoztak velünk, itt Fehérváron a Free Spirit Dance oktatója, Tóth Barbara, a fővárosban pedig Pető Orsolya segítette a felkészülésünket. Amikor kiutaztunk a versenyre, nem voltak konkrét elképzeléseim a végső helyezésünkkel kapcsolatban, mert tudtam, nagyon sok különböző koreográfia lesz, melyeket nehéz összehasonlítani, nem lehet előre tudni, ott abban a pillanatban a komoly szaktekintélyekből álló zsűri melyiket látja majd legjobbnak. A legfontosabb az volt, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, szerencsére ez sikerült is, mindkét napon szerintem életünk legjobbját hoztuk magunkból, egymásból és a koreográfiánkból. Érdekes volt, nem izgultam a tánc előtt. Egy kicsit erősebb szívdobogást éreztem, azt is csak akkor, amikor felmentünk a színpadra, onnantól viszont felszabadultan tudtuk bemutatni a táncunkat - mesélt élményeiről Barbi.

A világbajnoki cím (de jó is ilyet leírni egy fehérvári siker kapcsán!) azonban még nem jelentette a végállomást, a verseny gálaestjén ugyanis a kategóriáktól függetlenül megválasztották a vb legjobbjait. Nos, talán már kitalálták, a legjobb junior duónak a Pauker Barbara-Keserű Péter Gábor párost látta a zsűri!

- Nagyon profi volt a szervezés, a hangulat is óriási volt, így örök emlék marad ez a verseny. A kedvenc pillanatom egyértelműen vasárnap este jött el, amikor megtudtuk, hogy minden kategóriát egybevéve minket választottak a legjobb junior duónak. Ez óriási siker, hiszen nem csak a saját kategóriánk első helyét hoztuk el, de minden színpadra lépő párosból, kategóriától és stílustól függetlenül minket látott a legjobbnak a zsűri. Pedig nagyon komoly, művészi táncokat is láttunk, ennek fényében nagyon büszke vagyok, hogy első lettünk! Sokat jelentett, hogy az edzőm is elkísért és végig mellettünk volt, az ő jelenléte nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jól sikerült a vb.

Barbitól nem is kérdezhettem mást búcsúzóul, mint azt, hogy lesz-e még közös versenye, fellépése ennek a kétségkívül eredményes párosnak?

- Természetesen lesz, tervezzük a közös folytatást. Néhány hónap múlva indul a versenyszezon, ahol szólóban is indulunk, de a párosunkat sem szeretnénk feladni!

 (Fotó: Massimo Danza)
(Fotó: Massimo Danza)
img

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Elszántan és erősen
  Elszántan és erősen
 • Varga: a kormány nem tett le a személyi jövedelemadó mérsékléséről
  Varga: a kormány nem tett le a személyi jövedelemadó mérsékléséről
 • Rendkívüli közgyűlés
  Rendkívüli közgyűlés
 • Orsiékszer - műhelycsodák az Öreghegyi Közösségi Házban
  Orsiékszer - műhelycsodák az Öreghegyi Közösségi Házban

A hét embere

Eseménynaptár

 • Halálra gázoltak egy gyalogost Érden
  Halálra gázoltak egy gyalogost Érden
 • Két holttestet találtak Rákóczifalván
  Két holttestet találtak Rákóczifalván
 • Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj - fehérvári orvosokra is szavazhatunk
  Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj - fehérvári orvosokra is szavazhatunk
 • Városi Idősügyi Tanács - az idei költségvetésről volt szó
  Városi Idősügyi Tanács - az idei költségvetésről volt szó
 • EU-csúcs - intézményi reform, hétéves költségvetés
  EU-csúcs - intézményi reform, hétéves költségvetés
 • Emelkedett a gázolaj ára
  Emelkedett a gázolaj ára
 • V4 - védelmi együttműködést kötöttek
  V4 - védelmi együttműködést kötöttek
 • Fejlesztés Győrben - újabb munkahelyek jönnek létre
  Fejlesztés Győrben - újabb munkahelyek jönnek létre
 • Fehér port tartalmazó levelet küldtek Harry hercegnek és menyasszonyának
  Fehér port tartalmazó levelet küldtek Harry hercegnek és menyasszonyának
 • Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület - Papp Dénes is tag lett
  Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület - Papp Dénes is tag lett
 • Havazás - Közép-Európa-szerte nehezíti a közlekedést
  Havazás - Közép-Európa-szerte nehezíti a közlekedést
 • Gyászol a magyar színházvilág
  Gyászol a magyar színházvilág
 • Fehérvár tele élettel, Saint-Gilles tele...
  Fehérvár tele élettel, Saint-Gilles tele...