2018. február 17. szombat Donát
Menü

Afterkaja-kalauz, avagy hol egyetek, ha lement a szombat esti őrület?

Afterkaja-kalauz, avagy hol egyetek, ha lement a szombat esti őrület?
(Fotó: 1mhealthtips.com)

Biztos sokatokkal fordult már elő, hogy a hétvégi partyzás után, ha már kifogyott belőletek a szufla, majd kilyukadt a gyomrotok és bármit megtettetek volna egy kis életmentő elemózsiáért. A gyros, pizza és hamburger kombóból ilyenkor bármennyi jöhet, így segítségül összeszedtem nektek Fehérvár kedvenc afterkaja helyeit. Hidd el, kelleni fog!

Nincs is jobb egy jó kis jutalomfalatnál a végigparádézott éjszaka után, ugye? Nálunk már-már hagyománnyá vált, hogy betámadjuk az adott szórakozóhelyhez legközelebbi étkezdét, így segítve hozzá szervezetünket a gyorsabb regenerálódáshoz. Bár sokszor már ezzel sem leszünk előrébb.

Ahogy mondani szokás, a rutin meg az évek, így jutottam el a bEATbe, a McDonald's-ba, a Pasához, a Shaorma Gyrosba és a Kavalkád Music Pubba. Sajnos a lehetőségek hiánya miatt kénytelen voltam kompromisszumot kötni, így került a listámba a bEAT és a Kavalkád is, amelyek sokkal inkább szórakozóhelyként, mint ételbárként működnek. Na, csapjunk is a lecsóba!

Pasa Kebab

A Pasa Kebabot a Várkörúton és a Szabadságharcos úton is megtalálod, majdnem az Albabar és a Club Le Baron szomszédságában. A kebabosok valamit nagyon tudhattak, ugyanis, akik megéheznek a nagy tombolás közepette, azoknak naná, hogy kapásból a Pasába vezet majd az útjuk. A hely főleg a pizzájáról és a kebabjáról híres, akik pedig odavannak a csípősért, azoknak külön kánaán, ám a legtöbben mégis valami más miatt járnak oda: a borjús dürüm, valami isteni!  

A dürüm párját ritkítja (Fotó: pasazurnadurum.com)
A dürüm párját ritkítja (Fotó: pasazurnadurum.com)
img

McDonald's

Tuti mindenkinek megvan az a kép, ahogy kómásan beáll a McDrive autós-gyalogos sorába, majd ablakletekerést színlelve kikéri a maga kis... nagy adagját. Merthogy ugye sajtburgerből sosem elég! A rutinosak a gyors kiszolgálás érdekében egyből sajtos bucival nyitnak, persze a többi finomságot is simán megéri kivárni. A McDrive melletti padoknál az afterparty már csak ráadás, de azért vigyázzunk a helyet körbevevő kordonokkal, ugyanis eléggé instabilak. Áldom, aki kitalálta a 0-24-es kiszolgálást! 

Ismerős, nem? (Fotó: Pál Loránd)
Ismerős, nem? (Fotó: Pál Loránd)
img

Shaorma Gyros

Mindenki kedvenc gyrososát egészen pontosan a Teleki suli és a Beat között félúton találod. Nem nehéz felismerni, ugyanis brutál nagy felirat és annál is nagyobb sor jelzi, hogy bizony jó helyen jársz. Attól, hogy a placc a Sharoma Gyros nevet viseli, még nem a nevében szereplő arab húsos szendvicset (shaorma) kapjuk, hanem bizony itt kőkeményen gyrosról van szó, húsostól, lilakáposztástól, mindenestől. A Shaorma sokszor volt már életmentő, ugyanis régi Westes bulik után mindig oda vezetett a hadiút. 

Nincs is jobb útitárs, mint a frissen készült gyros (Fotó: chowstatic.com)
Nincs is jobb útitárs, mint a frissen készült gyros (Fotó: chowstatic.com)
img

bEAT Étterem és Más

A Beat egy viszonylag új, ám annál gyorsabban felkapottá vált hely. Az, hogy gyorsan kedvenc lett, egyáltalán nem csoda, ugyanis a Beatben mindenki megtalálhatja a számításait. Az igényes zene és a hangulatos belső tér mind-mind a mi szórakoztatásunkat szolgálja. Akár enni, akár iszogatni szeretnétek, mindkettőnek ideális helyszínt biztosít. 

Remek alkoholfelszívó hatása van a messze földön híres hambinak, csak kár, hogy másnapra semmire nem fogsz emlékezni belőle. Ezen kívül kés-villás kaják is vannak, amikkel nem annyira szerencsés csörömpölni, inkább kerüld is el. Ha mégsem bírnál magaddal, a könyvespolc alatti ajtót keresd, a friss levegő minden nehéz pillanaton átsegít. 

Egy jó bEATBurgernek nincsen párja (Fotó: tutyimutyikalandjai.blogspot.hu)
Egy jó bEATBurgernek nincsen párja (Fotó: tutyimutyikalandjai.blogspot.hu)
img

Kavalkád Music Pub

Hasonló kategóriába tartozik a Kavalkád is, ugyanis itt is simán elmulathatod az időt, és ha megéheznél, helyben van minden, szóval még ehetsz is egy jót. A Kavalkádot az Albával szemben találjátok, és már a hely nevének jelentése, illetve a kapu fölötti felirat színei is visszatükrözik a bent található választékot: a pizza és a palacsinta ideális párosítás, ki ne hagyjátok! Az alsó szinten buli tér is van, így ha nagyobb brigáddal érkeznétek, akkor majdnem, hogy csak egy parádés házibuliban érezhetitek magatok. Ha ráunnál a bugira, hajnali kettőig simán betévedhettek és a zene mellé még egy kis elemózsiát is kaphattok jutalmul. 

Ha lement a tánc, vár a színkavalkád! (Fotó: facebook.com/KavalkadMusicPub)
Ha lement a tánc, vár a színkavalkád! (Fotó: facebook.com/KavalkadMusicPub)
img

Összegzés

Öt - írd és mondd, összesen ennyi hely jött össze, ahol éjfél után még van kaja, de inkább három az az öt. Szó se róla, a város tele van pöpec éttermekkel meg minden, de ha hajnali egy-két óra körül enni támadna kedvetek, akkor bizony eléggé leszűkülnek a lehetőségeitek. Összehasonlításképpen, Pesten kábé minden sarkon van gyrosos vagy pizzás, és még non-stop nyitva is találod őket. Tudom, hogy főváros meg minden, de azért még itt is simán elférne jó néhány ételbár, nemde?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Ez is van

Eseménynaptár

 • Vasárnap is borult időre számíthatunk, kisebb havazással
  Vasárnap is borult időre számíthatunk, kisebb havazással
 • Vasúti rongálót keres a rendőrség
  Vasúti rongálót keres a rendőrség
 • Szakértő: minőségi módon kellene javítani a gazdaságot
  Szakértő: minőségi módon kellene javítani a gazdaságot
 • Fehérvári katonák indulnak Bosznia-Hercegovinába
  Fehérvári katonák indulnak Bosznia-Hercegovinába
 • Ukrán válság: lazulhatnak a szankciók, ha megállapodnak a békefenntartásról
  Ukrán válság: lazulhatnak a szankciók, ha megállapodnak a békefenntartásról
 • Holnap rendezik meg először a Magyar Széppróza Napját
  Holnap rendezik meg először a Magyar Széppróza Napját
 • Dunaújváros a házigazdája az idei Fejér Megyei Diáknapoknak
  Dunaújváros a házigazdája az idei Fejér Megyei Diáknapoknak
 • Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó városunkban
  Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó városunkban
 • Összehangolt terrortámadás történt Nigériában
  Összehangolt terrortámadás történt Nigériában
 • Naspolya: amikor a „szottyos” az igazi!
  Naspolya: amikor a „szottyos” az igazi!
 • Változott a szakképzési és felnőttképzési törvény- konferencia Székesfehérváron
  Változott a szakképzési és felnőttképzési törvény- konferencia Székesfehérváron
 • Holnap hajnalban 1 órára leáll az e-matrica értékesítés
  Holnap hajnalban 1 órára leáll az e-matrica értékesítés
 • Hétfőig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe
  Hétfőig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe