6 évnél régebbi cikk

Maradjunk annyiban, hogy az nem novemberi időjárás, ami ránk vár a héten
Fehérvár Médiacentrum fotója
Iowa Public Radio
Maradjunk annyiban, hogy az nem novemberi időjárás, ami ránk vár a héten

A tipikus novemberi időjárás elég messze van attól, ami ezen a héten várható Magyarországon. Hideg leginkább csak hajnalban és éjszaka lesz, napközben szinte mindig 10 fok fölé várható a csúcshőmérséklet. Végre megint lehet mondani valamire, hogy régen minden jobb volt: úgy tűnik, hogy már a november sem a régi.

Már nincs hátra két teljes hónap az évből, de egyelőre nyoma sincs a máskor már ilyenkor bőven esedékes csípős időnek. Múlt héten több olyan nap is volt, amikor akár rövidujjú pólóban is lehetett flangálni. Nem mondjuk, hogy ezt ezen a héten is meg lehet ismételni, mert ahogy haladunk előre, úgy lesz hűvösebb napról napra, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez küldött heti előrejelzése alapján. A legjobb időnk hétfőn lesz, de azért nagy lehűlésre nem kell számítani: vasárnap csak 4 fokkal lesz alacsonyabb a várható napi maximum a hét első napjáéhoz képest

Hétfőre virradóra elsősorban északkeleten képződhet átmenetileg köd. Napközben az ország túlnyomó részén napsütéses lesz az idő, csapadék nélkül. A Dunántúl nyugati, délnyugati felén lesz borult az ég, ott több helyen eső, záporeső is várható. A Nyugat-Dunántúlon többfelé megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 0 és plusz 5 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hidegebb, nyugaton enyhébb lehet a hajnal. Napközben az ország nagy részén 11-16, a Nyugat-Dunántúlon 7-10 fokig melegszik a levegő.

Kedden nyugaton, délnyugaton szórványosan várható eső, zápor, máshol nem valószínű csapadék. Helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 0-7 fok lehet. A nappali maximumok 10-16 fok között alakulnak.

Szerdán északkeleten eleinte még több-kevesebb napsütés várható, ott csak néhol lehet zápor. Másutt egyre többfelé alakul ki eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között várható.

Csütörtökön többnyire erősen felhős, párás időre lehet számítani, szórványosan eső, zápor is lehet. A minimumhőmérséklet 3-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.

Pénteken és szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, néhol kisebb eső, záporeső is lehet. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is többnyire erősen felhős lesz az ég, elszórtan valószínű eső, zápor. A minimumhőmérséklet 1-6 fok között valószínű. A nappali maximumok 7-12 fok között alakulnak 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek