6 évnél régebbi cikk

Visszatértek a Seuso-keddek!
Fehérvár Médiacentrum fotójaVisszatértek a Seuso-keddek!

November 7-e az első alkalom, melyen újabb titkokat tudhatunk meg a több mint ezerhatszáz éves rejtélyes kincsekről. Az ingyenes beszélgetéssorozat, a Seuso-kedd a Városháza dísztermében folytatódik 17 órától.

Nádorfi Gabriella régész és Dézsy Zoltán filmrendező lesznek az első vendégei az újrainduló Seuso-kedd kerekasztal beszélgetés sorozatnak. Látrányi Viktória, a Fehérvár Médiacentrum hírigazgatója kérdezi a két szakembert a műkincsegyüttes ókori és újkori történetével kapcsolatosan. Ahogyan a korábbi kiállításhoz kapcsolódóan, most is ingyenes lesz a beszélgetéssorozat, a Városháza Dísztermébe várják a látogatókat.

"Számtalan rejtély, titok övezi mind a mai napig a Seuso-kincset. Ez egy olyan történet, amely nem ereszti az embert és ha elkezd vele foglalkozni, egyre többet akar tudni. - fogalmazta meg Látrányi Viktória hírigazgató. -  A Szent István király Múzeum és a Fehérvár Televízió közös rendezvénye a Seuso-kedd ezúttal is arra vállalkozik, hogy hétről-hétre újabb részletekkel ismertesse meg az érdeklődőket. Bízom abban, hogy az elkövetkező hetekben is sokan csatlakoznak majd hozzánk és látogatnak el az előadásokra. Első alkalommal a Városháza Díszterme ad otthont a programnak. Ma 17 órától Nádorfi Gabriella régész és Dézsy Zoltán oknyomozó riporter, filmrendező lesz a vendégünk. Várunk mindenkit szeretettel a programra."

A több mint ezerhatszáz éves kincsekhez kapcsolódó talányok, a megoldatlan gyilkosság, a megtalálásuk rejtélyes története mind-mind még nagyobb figyelmet irányítanak a leletegyüttesre, mely nem csak hazánkban, de az egész világon is előkelő helyen szerepel az ókori Rómával kapcsolatos értékek között. Most ismét szakemberek segítségével kerülhetünk közelebb a Seuso-kincsek rejtélyének megoldásához.
 

Az ingyenes kerekasztal beszélgetésekből, a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is sorozat lesz.

A vándorkiállítás, melyen egy bő hét alatt több mint ötezren fordultak meg Székesfehérváron, november 19-éig látogatható városunkban.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek