2018. május 26. szombat Fülöp
Menü

Hat lovas szakág képviselőit láthatjuk Fehérváron

Hat lovas szakág képviselőit láthatjuk Fehérváron
A díjugratás mellett például lovastorna, a dílovaglás és caprili is szerepel a programban (Fotó: Lakovich Nándor)

Ha valaki nem nagyon tud mit kezdeni november 11-én a szombati napjával, figyelmébe ajánlok egy kiváló fehérvári programot. A Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség a Kunos Lovardában rendez versenyt, ráadásul nem egy vagy kettő, hanem rögtön hat lovas szakág képviselői számára.

A Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség (MLSZSZ) immár tíz éve alakult, ám igazán aktívan az elmúlt három évben vetette bele magát a különböző versenyek rendezésébe. Idén már 40 különböző megmérettetés házigazdája a szervezet, és havonta egyszer a székesfehérvári Kunos Lovardába várja a lovaglás hazai szerelmeseit.

- A szövetség alapvető célja, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson a tömegsport bázisunknak, azoknak, akik nem profi szinten lovagolnak, de szeretnék megméretni magukat. Rajtuk kívül a feltörekvő tehetségek is rendszeresen indulnak a versenyeinken, számukra ez egy remek lehetőség, hogy megszerezzék a kellő alapokat, majd ezt követően továbblépjenek a Magyar Lovassport Szövetség égisze alá - árulta el Vaskó Attila, az MLSZSZ elnöke.

Hat szakág lovasaiank tapsolhatunk a Kunos Lovardában (Fotó: Lakovich Nándor)
Hat szakág lovasaiank tapsolhatunk a Kunos Lovardában (Fotó: Lakovich Nándor)

A szövetség különleges versenyt rendez november 11-én a székesfehérvári Kunos Lovardában, egyszerre ugyanis hat szakág képviselői is megméretik magukat. A futószáras, ügyességi, díjlovagló és díjugrató versenyek mellett a Caprili (a díjlovaglás és a díjugratás speciális elegye) és a Lovastorna képviselőinek is tapsolhatunk november második szombatján. A versenyek reggel 9 órakor kezdődnek, így érdemes időben érkezni a helyszínre. December 2-án is a Kunos Lovardában kerül sor egy különleges eseményre, legyen elég csak annyit elárulnom, a Mikulás és az őt idéző jelmezek főszerepet kapnak az esztendő utolsó fehérvári lovas összejövetelén.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár