2018. február 22. csütörtök Gerzson
Menü

Házi kenyér 3 lépésben

Manapság nem igazán jellemző, hogy az emberek nekiállnak otthon kenyeret sütni, pedig sokkal finomabb a házi kenyér, mint a boltban vásárolt felfújt társai. Fekete József séf megmutatja, hogyan tudunk néhány lépésben finom kenyeret készíteni, hátha kedvet kaptok ti is egy kis otthoni sütögetéshez.

Hozzávalók: 1 kg magas sikér tartalmú liszt, 7dl víz, 25 gramm élesztő, só ízlés szerint.

Házi kenyér 3 lépésben

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 éjszakát pihentetjük hűtőszekrényben, majd kis cipókat formázunk belőle, a tetejüket késsel bevágjuk. Ha egész kenyeret szeretnénk sütni, akkor is ugyanígy kell eljárnunk, viszont ebben az esetben a sütési idő nő.

Házi kenyér 3 lépésben

Forró sütőbe tesszük a cipókat, légkeverés nélkül 200-220 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük a őket. Egész kenyér esetében 60-80 perc 170-190 fokon, érdemes alá locsolni egy kis vizet, hogy gőz képződjön a sütőben. Ha elkészültek, megkenjük vízzel a tetejüket.

Házi kenyér 3 lépésben

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár