6 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Bringás Börze, Whitney és 12 órás éjszakai úszás
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szimpla - blogger
Fehérvári programok a hétvégére: Bringás Börze, Whitney és 12 órás éjszakai úszás

Talán ez az utolsó hétvége, amikor még nem az adventi és karácsonyi programok tengeréből kell kihalászni a legjobbakat. Most sem volt azért egyszerű a helyzet: a mozikban több jó filmet is bemutattak, közülök kettőt mi is erősen ajánlunk (Coco; A Viszkis). Lesz az Ikonban Bringa Börze, az uszodában egy fél napig lehet egyhuzamban úszni és az egyik legjobb ír zenét játszó magyar zenekar (Paddy and the Rats) is fellép a városban.

Vásár: Bringás Börze
Mikor?: November 25., szombat 10:00-18:00
Hol?: Ikon Club

Hardcore bringásokat olyan apróságok, mint hogy hideg van, meg esik a hó, egyáltalán nem fognak vissza. Ha menni kell, akkor menni kell - nem úgy és nem oda -, csak legyen mivel. Ehhez lehet segítség a szombati Bringás Börze az Ikon Clubban, ahol venni is lehet, eladni is, és csereberélni is. Legrosszabb esetben pedig egy kis szocializálódásra is lesz lehetőség. Kettőkor fontos előadást tart a Kerékpárosklub a mostani biciklis szabályokról és téli kerékpáros tippeket is adnak. 

Mozi: Coco
Mikor?: November 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

Innen nézve nagyon úgy tűnik, hogy a Pixar alaposan felülmúlta önmagát, és az év (vagy talán a közelmúlt?) legjópofább animációs filmjét gurította be a mozitermekbe. Ez azért is nagy szó, mert eddig olyan klasszikusok fűzödnek a cég nevéhez, mint a Toy Story, az Agymanók, a L'ecsó vagy éppen a Némó nyomában. A Coco története roppant szellemes, és ezt lehet átvitt vagy a szó legszorosabb értelmében is érteni. Főszereplőnk egy kisfiú, akinek élete álma, hogy zenész lehessen. Néhány furcsa történésnek köszönhetően megnyílik előtte a holtak világa, ami esetünkben egyáltalán nem szomorú és sötét, hanem ennek épp az ellenkezője. A varázslatos kirándulás során bizonyítja tehetségét, sőt, még a családjáról is kiderülnek apró titkok. 

Színház: Whitney - Queen of the Night
Mikor?: November 25., szombat 19:00
Hol?: Alba Regia Sportcsarnok

Annyira várható volt, hogy egy olyan kaliberű énekeső élete, mint Whitney Houston, előbb-utóbb színpadi vagy mozis feldolgozást kap. A 2012-ben tragikus körülmények között elhunyt előadóról szóló produkciót Londonban hatalmas sikerrel adják, és szombaton Fehérváron az is kiderül, hogy miért. Aki saját szemével és fülével szeretne meggyőződni erről, az ne a színház, hanem az Alba Regia Sportcsarnok felé vegye az irányt. A kétszer 50 perces showban biztosan elhangzanak majd az olyan mára már klasszikusnak számító dalok, mint például az I'm every woman, az I wanna dance with somebody vagy az I will always love you.

Sport: 12 órás éjszakai úszás
Mikor?: November 25., szombat 20:00-
Hol?: Csitáry G. Emil Uszoda

Úszni jó. Annál jobb már csak az, ha sokat úszol. Azon túl, hogy építi a fizikumot, tökéletes kikapcsolódás az agy számára. Aki szeretné ezt megtapasztalni, kellően kitartó és bírja a kihívásokat, az szombat este költözzön be fél napra az uszodába. A Sri Chinmoy 12 órás úszóversenyen el lehet indulni csapatban, de akár egyéniben is. A nevezési díj teát, szendvicseket, kávét és gyümölcsöket tartalmaz, ha polifoamot viszel és megfáradsz, a helyszínen le is tudsz dőlni. Sietni nem kell sehova, meg összességében ez tényleg az a verseny, ahol nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos.

Koncert: Paddy and the Rats
Mikor?: November 25., szombat 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A miskolci punk rock kocsmazenét játszó írek Fehérvárra látogatnak. Túl tömény volt az infó? Menjünk rajta végig sorban. Miskolciak, mert miskolciak. Punk rock a stílus, de persze erős ír beütésekkel és közismert ír dalok átdolgozásával. És tényleg írek? Ja. Legalábbis az alapító/névadó, Paddy O'Reilly biztosan, de a nevek alapján gyanús, hogy a többiek (Vince Murphy, Bernie Bellamy, Joey MacOnkay, Sam McKenzie, Seamus Connelly, Sonny Sullivan) sem Perbálról származnak. Fehérvárra látogatnak? Igen. Szombat este nyolctól kapunyitás, Paddyék előtt fellép a Fatal Error, majd utána ez és ehhez hasonlók sokasága következik:

Mozi: A Viszkis
Mikor?: November 23-tól
Hol?: Cinema City Alba

Kovács Gellért filmkritikus azt írta: végre nekünk is van saját hollywoodi akciófilmünk. És tényleg! A Viszkist a legjobbnak tartott magyar popcorn-rendező jegyzi, aki már több amerikai produkciót is rendezhetett. Antal Nimród most itthon is megmutatta, hogyan kell ezt csinálni. Ambrus Attila története nem akar több lenni annál, ami: egy bankrabló és a rablások hiteles ábrázolása. Bár a film néha valóban elég sablonos, de ez egyáltalán nem zavaró. És egyébként is: ki az, aki például az Ocean's Eleventől valamiféle erkölcsi tanítást várt? Ettől sem kell, szórakozni menjünk a moziba erre a pár perccel több mint két órára. Meg azért, hogy valamennyire testközelből élhessük át a modernkori magyar kriminalisztika egyik legismertebb macska-egér üldözését.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek