6 évnél régebbi cikk

Robbanás történt a székesfehérvári Városházán - Frissítve!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Heiter Dávid Tamás
Robbanás történt a székesfehérvári Városházán - Frissítve!

Robbanás történt a székesfehérvári Városházán. Személyi sérülés nem történt.

Robbanás történt péntek reggel Székesfehérvár belvárosában. A Városháza épületét kiürítették, a városi közgyűlést félbe kellett szakítani.  A tűzoltók jelenleg vizsgálják a robbanás okát.

"Az Arany János utcában zajló felújítási munkálatokhoz kapcsolódóan robbanás történt a Városháza épületben. Személyi sérülés szerencsére nem történt, a tűzoltók a helyszínen végzik a munkájukat, a közgyűlést félbeszakítottuk. Később további tájékoztatást adunk a helyzetről." - tette közzé facebook oldalán Dr. Cser-Palkovics András polgármester reggel 9-kor.

"Fél 9 körül hallottunk egy nagy robbanást, vakolat darabok repültek, és egy üvegplafon is betört. A Városháza egyes és kettes épületét is azonnal kiürítettük, a tűzoltók és a rendőrök pedig perceken belül a helyszínre érkeztek. A Városháza két épülete közötti úton zajlik egy felújítás, egyes szemtanúk szerint feltehetően itt történhetett valami, ami a robbanást okozta. Személyi sérülés szerencsére nem történt. A városi közgyűlést egy másik épületben folytatjuk." - mondta el a polgármester reggel a Vörösmarty Rádiónak. 

A tűzoltók kiérkezésére az épületben tartózkodó 280 embert már kikísérték, személyi sérülés nem történt. Az elsődleges helyszíni adatok alapján a Polgármesteri Hivatal két épülete között futó utca földalatti elektromos vezetékében keletkezett kisebb tűz, és a csővezetéken keresztül a keletkező légnyomás jutott be az épületekbe, valamint a füst is a csővezetéken keresztül jutott az épület felsőbb szintjeire. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz robbanás keletkezési okait, körülményeit.

A nagy erejű robbanást követően komoly füst alakult ki az épületen belül, a Díszterem melletti átrium üvegteteje teljesen összetört és lezuhant, de szerencsére az alatta elhelyezett Szent Korona, Országalma és koronázási kard hiteles másolatai – a vitrinnek hála - nem sérültek meg. A takarítást és kárfelmérést követően kezdődhetnek el a helyreállítási munkák. A polgármester a veszélyhelyzet elhárítását követően példaértékűnek nevezte, hogy Székesfehérvár képviselőtestülete, a közgyűlésre érkezett vendégek és a Városháza dolgozói fegyelmezetten, a lehető legrövidebb időn belül elhagyták az épületet. Megköszönte a tűzoltók, katasztrófavédők és rendőrök munkáját, akik pillanatok alatt a helyszínen voltak, az alapvizsgálatokat elvégezték, a közvetlen veszélyhelyzetet elhárították. A kárfelmérés és a Városháza felújítása is meg fog történni – erősítette meg dr. Cser-Palkovics András.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek