6 évnél régebbi cikk

Ferenczy-Nagy Boglárka nyerte a 2017-es Fehérvár Hangját
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Ferenczy-Nagy Boglárka nyerte a 2017-es Fehérvár Hangját

Elsöprő erejű produkcióval aratott győzelmet a 2017-es Fehérvár Hangja döntőjében Ferenczy-Nagy Boglárka a székesfehérvári Vörösmarty Színház színpadán.

Versünnep, utcaszínházi előadások, Arany Dobverő-díj, és még folytathatnám a felsorolást, honnan ismerhetik már a székesfehérváriak Ferenczy-Nagy Boglárka nevét. Bogi már közönségkedvenc Fehérváron, mostani produkciója azonban valószínűleg még azokat is meglepte, akik már jól ismerik.

A saját verseit, saját szerzeményeit előszeretettel a közönség elé táró fiatal tehetség szívügyének tartja a minőségi magyar szöveggel előadott dalokat. Most azonban teljesen tudatosan válaszotta a 4 Non Blondes What''''s Up című nótáját. Elmondása szerint szerette volna egy másik arcát is megmutatni a nézőknek és a zsűrinek. Ez sikerült is, elképesztő szenvedéllyel, vagány koreográfiával lépett színpadra. Produkciója után a zsűriben ülő Fehér Adrienn énekesnő konkrétan közölte, hogy akkor inkább ne is pontozzanak tovább...

Bogiról a fehervarhangja.hu-n található életrajzában a következő olvasható:

"A 11. osztályos fehérvári gimnazistát sokan ismerik, a városi rendezvények gyakori fellépőjeként. Bogi, aki régóta foglalkozik zenével, de énektanárhoz sosem járt, két éve is részt vett a Fehérvár Hangján, akkor az elődöntőig jutott. A verseny során sok pozitív élménnyel gazdagodott, ez és barátai, ismerősei biztatása ösztönözte jelentkezésre idén is. „Szeretnék hozzám hasonló érdeklődésű emberekkel találkozni, szakmai vélemények alapján fejlődni ezen a területen is, csak úgy, mint más művészeti ágakban” – írta magáról. Szívesen vesz részt kulturális programokon, az éneklés mellett a versmondás, a színészet is fontos számára, mindezek mellett még a dalszerzést is gyakorolja. Hogy milyen jól, azt a válogatón bizonyította, hiszen saját dalával állt a zsűri elé. Sikerrel: mindhárman dicsérték, Fehér Adrienn pedig külön kiemelte azt a nagyon fontos képességét, ahogy kapcsolatot teremtett velük.

A saját dal az elődöntőn megint sikert hozott Boginak, a 21 gramm lenyűgözte a zsűri minden tagját. „Szuper vagy, kreatív és tehetséges” – lelkesedett Fehér Adrienn. Pásztor Annára is nagy hatással volt a dal: „Végig küzdöttem, hogy el ne sírjam magam” – mondta. Jó lenne, ha játszanák a rádiók, hogy minél többen megismerjék, ebben segítséget is ajánlott Boginak. Vörös Tamás az egyedi hangszínt dicsérte, Magán Olivér pedig így foglalta össze véleményét: „Fizetnék azért, hogy halljalak!”

Amikor a döntő műsorvezetői, Váradi Eszter Sára és Harsányi Levente kihirdették a végeredményt, Bogi a döbbenettől először szóhoz sem tudott jutni. Végül hosszú csend után ezt mondja: "Annyira nem számítottam erre! Soha nem voltam még ennyire meglepett! Végig azt latolgattam magamban amíg a  harmadikat és a másodikat kihirdették, hogy akkor a többiek közül vajon ki lesz az első!"

A tehetségkutató idei eseménysorozata október 14-én indult a válogatóval. Az elődöntőt november 1-én az Alba Plazában tartották, itt körvonalazódott, ki lesz a tizenkét szerencsés, akik a decemberi döntőben a Vörösmarty Színházban harcba szállhatnak az Év hangja megtisztelő címért.

A látványvilágában is nagyszabású döntőn valóban a legtehetségesebb fehérvári vagy Fehérváron tanuló fiatalok léptek a deszkákra, akiknek a zsűri egyöntetű véleménye szerint egytől egyig a zenei pályán a helyük. Az idei Fehérvár Hangja második helyezettje Jennifer Hudson dalával Németh Patrícia lett, a harmadik pedig Gesztesi Alexandra, aki Beyoncé egyik slágerét adta elő a döntő estéjén. A közönségdíjas  Vulekovic Szonja lett, különdíjat kapott Papp Rebeka, a zsűri különdíját pedig Barkóczi Gyula érdemelte ki.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek