6 évnél régebbi cikk

Karácsonyi fateráradat - Megjött apuci! 2 kritika
·Filmkritika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaKarácsonyi fateráradat - Megjött apuci! 2 kritika
·Filmkritika·Utolsó frissítés: undefined

Karácsony közeledtével már az összes nagyágyú elsütötte a legütősebb filmjeit (khm... Star Wars), így az év utolsó heteiben már a felhőtlen szórakozásé lesz a főszerep. Nincs ez másképp a Megjött apuci! 2-vel sem, hiszen olyan agyatlan ökörködést hoztak össze, amelyre az ünnepek előtt szívesen beülnek kicsik és nagyok egyaránt. Semmi agyalás, semmi extra csak szimplán röhögés. Ez kell nekünk! Nézzük, hogyan teljesített nálunk a Megjött apuci! 2! (Spoilermentes kritikánk következik.)

Külcsín

Sosem voltam oda a céltalan vígjátékokért, ám az utóbbi időben egyre több akadt fenn a hálómon. Perszer én is a legendás Amerikai Pitéken és társain nőttem fel, de sokáig nem kaptam olyan alkotást, amelyet rongyosra pörgettem volna egy-egy lazulós délután. Aztán jöttek a Másnaposok, na meg a Nagyfiúk, így egy ideje már újra figyelemmel kísérem a mozikba kerülő legfrissebb komédiákat. 2015-ben terítékre került a Megjött apuci! is, amely amilyen váratlanul jött, olyan nagy sikert aratott. 

Kezdésnek a projekthez hozták a Will Ferrell-Mark Wahlberg duót, akiket a Pancser police óta bárhol, bármikor és bármeddig elnézek. Nem beszélve arról, hogy Mark Wahlberg a kedvenc színészeim köze tartozik, úgyhogy vele mellé nyúlni nem nagyon lehet. Majd a pozitív visszajelzéseken felbuzdulva idén karácsonyra megleptek minket a Megjött apuci! 2-vel, amelyben az első rész kamu karácsonyi szettingjéből valóság lett és ahogy azt a folytatásokban illik: mindenből még többet kapunk, így az apucikat is jól meghatványozták nekünk.

Sztori

A Megjött apuci! nagy összeborulással ért véget, ahol is lespanoltak az apucik, így Dusty Mayron, az apa (Mark Wahlberg) és Brad Whitaker, a mostoha apa (Will Ferrell) boldogan nevelték tovább gyerekeiket. A második rész ezt az idillt kívánja megbontani, ugyanis behozza a sztoriba az apucik apucijait, így látogatóba érkezik Dusty vén kujon faterja Kurt (Mel Gibson) és Brad szelíd lelkű apukája Don (John Litgow) is.

Innentől kezdve a két nagyfater akarva-akaratlanul is azon fáradozik, hogy egymás ellen fordítsa az összeszokott apucipárost. Aztán kezdődhet minden elölről. Ha ez nem lenne elég, akkor a feleségek is munkálkodnak a háttérben és még Dusty mostohalányának apucija (John Cena) is befut. Kész őrület!

Karakterek

Színészek tekintetében igazán el vagyunk eresztve, ugyanis a már említett sztárpárosunk Will Ferrell és Mark Wahlberg mellett beugrott a buliba Mel Gibson is, akit amellett, hogy jó volt újra filmvásznon látni, régen adta ennyire önmagát egy szerepben. Will Ferrell továbbra is kiválóan hozza a félhülyét, míg Wahlberg ugyanakkora király, mint volt bár az első részhez képest, amit akár karakterfejlődésnek is betudhatunk, sokkal lágyszívűbb lett. 

John Litgow két Oscar-jelölése megmutatta, hogy nem akármilyen színészről beszélünk, így üde színfoltja volt ő is a filmnek. A gyerekek cukik, az anyukák szexik, John Cena morcos tekintetét pedig sokáig nem fogja senki elfelejteni. 

Összegzés

A Megjött apuci 2! sajnos nem tudta úgy überelni az első részt, ahogy azt elvártuk, de ezért cserébe ugyanolyan szórakoztató lett, mint elődje. A folytatások örökös rákfenéjével, hogy mindenből többet és nagyobbat akartak nem mondom, hogy mellélőttek, de nem is sikerült akkorát robbantaniuk.

A karácsonyi sztorira szerintem mindenki vevő, így az telitalálat, a színészi játékok egyaránt és sikerült elérnie, hogy a film nézése közben egyáltalán nem foglalkoztam a különböző filmelemzési szempontokkal, hanem úgy magába szippantott, hogy még jó pár óráig elnéztem volna.

Persze nem kasszasikerről meg Oscar-gyanús filmről beszélünk, de a témaválasztásnak és a tálalásnak köszönhetően simán nézős, akár többször is. Ünnepek előtt kötelező és sanszos, hogy jövő karácsonykor újra meglesem.

10/7 - Ilyenek kellenek az ünnepekre!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek