6 évnél régebbi cikk

Ajándékozzunk fehérvárit!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Ajándékozzunk fehérvárit!

Ha valami Fehérvárra jellemzőt szeretnénk ajándékozni, akár egy helyi kézműves mester alkotását, akár a várost ábrázoló dísztárgyat, a Hiemer-házban érdemes keresgélnünk!

Ha a karácsonyi vásár forgatagából belépünk az ajándékboltba a Hiemer-ház aljában, a testünk és a lelkünk is átmelegszik kicsit. Büszkén tekinthetünk körül, mennyi szép kézműves termék kerül ki a székesfehérvári alkotók kezei alól. „Ezek közül sok a vásári bódékban nem található meg!" – tudtuk meg F. Szegő Krisztinától, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől. – "Hogy csak néhány példát említsek: gyerekek által is kifesthető fafigurák egy faművestől, festett üvegek, mécsestartók, karácsonyfadíszek, angyalkák. A textilből készült kis figurák kifejezetten a gyerekek kedvencei."

Sokan szeretnének kifejezetten Székesfehérvárra jellemző, a város valamelyik jellegzetes részletét ábrázoló ajándéktárggyal meglepni távol élő vagy csak a várost szerető családtagjaikat, barátaikat. Az ajándékboltban erre is számos lehetőség kínálkozik: „Létezik kifejezetten fehérvári kerámiakollekció, melynek darabjai fehér mázzal készültek. Egyik újdonságunk pedig az a kis lámpás, melynek lámpaernyőjét egy Székesfehérvárt ábrázoló festmény díszíti. A város adventi bögréje szintén szép emlék lehet. Ha még hiányzik az a bizonyos szívmelengető apróság a fa alól, nálunk biztosan megtalálják!” – árulta el F. Szegő Krisztina.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek