6 évnél régebbi cikk

Házi szépségpraktikák újévre
Fehérvár Médiacentrum fotója
https://hu.pinterest.com
Házi szépségpraktikák újévre

Ha megviselt a szilveszteri buli, vagy megfogadtad, hogy az új évben többet törődsz magaddal: íme néhány otthoni praktika, melyekkel hamar ápoltabbnak érzed majd magad. Sose sajnálj magadtól egy kis időt a kényezetésre!

Végtelen számú házi szépségápolási módszer létezik ami időtálló, és bizony sokszor még a szakemberek profi munkáját is megcáfolja, hiszen természetesebb alapanyagokat tartalmaz, hosszan tartó hatást eredményez. Összegyűjtöttünk belőlük 5-öt, amit Te is könnyen kipróbálhatsz! 

5. Teafilter a karikák ellen

Sokan küzdünk a szem alatti ádáz karikákkal, amik sajnos elárulják, ha nem tudtuk kellően kipihenni magunkat. A közismert uborkás módszer helyett egy másik is létezik, ami nyugtatóbb hatással van a bőrünkre. Ez pedig nem más, mint a teafilter! Praktikus megoldás, hiszen akár a reggelire elfogyasztott teánk filterét is használhatjuk a szem alatti karikák eltüntetésére. Erre a  legjobb választás a kamillatea, amit egyszerűen csak lehűtünk kicsit a hűtőben vagy mélyhűtőben, majd a karikákra helyezzük és rajta hagyjuk 10-15 percig. Ez kellően kifeszíti bőrünket, és ha egy kis hidratáló krémet és korrektort teszünk a szemünk alá, már nyoma sincs az alváshiánynak!

 4. Bőrradírozás otthoni módra

 

Tudtad, hogy akár otthon is készíthetsz bőrradírt? Semmi másra nincs szükséged csak egy illatos tusfürdőre, amihez barnacukrot kell hozzáadnod, és már meg is vagy. Ugyanúgy dörzsölheted vele a bőrödet, mint egy drogériában kapható bőrradírral, hiszen a hatása semmiben sem különbözik, sőt az összetétel kevesebb adalékanyagot tartalmaz. Nemcsak arcon, de kézen, lábon, mellkason is alkalmazhatod az egyszerű körkörös dörzsölést, majd pár perc után vízzel lemoshatod. Arcradírként a mákos - joghurtos bőrradírt is kipróbálhatod, aminek szintén nagyon egyszerű az elkészítése: 1 teáskanál egész vagy darált mákot összekeverünk 1 teáskanál mézzel és 2 teáskanál natúr joghurttal. Ha szeretnénk, lehűthetjük kicsit, majd ugyanúgy, mint az előbbit: körkörösen radírozzuk arcbőrünkre, és pár perc után öblítsük le langyos vízzel.  Az eredmény szinte azonnal látható és tapintható: puhább és selymesebb lesz tőle a bőröd!

3. Moss fogat, de ne azonnal!

Fogainkra különösen káros hatással van a cukros ételek fogyasztása, hiszen ezek sérülékénnyé teszik a zománcréteget. A napi 3 jó alapos fogmosás a legideálisabb a szép fogakért, de nagyon fontos, hogy cukros étel fogyasztása után várjunk legalább egy órát a fogmosással, így elkerülhetjük a savtámadást. A legjobb persze az, ha minimalizáljuk a cukros ételeket, és törekszünk a barna cukor vagy édesítőszerek használatára!

2. Arcpakolás házilag

A hideg téli időjárás sokunk bőrét kiszárítja. Szerencsére vannak olyan házilag is elkészíthető arcpakolások amik nyugtatják a bőrt és újra puhává varázsolják. Száraz bőrre használjunk tojásos arcpakolást. Verj fel egy tojássárgáját, amihez 5 evőkanál tejet és fél evőkanál mézet adj hozzá, majd keverd fel újra az egészet. Egy ecset vagy szivacs segítségével vidd fel az arcodra, hagyd hatni 10-15 percig és mosd le langyos vízzel. Bőröd máris nedvesebb és puhább lett! 

1. Ricinusolaj a fényes hajért 

Biztosan hallottál már a ricinusolajról, amit a hajad ápolására alkalmazhatsz, és az egyik leghatékonyabb szépségápolási praktika. Ricinolsavat, olajsavat, linolsavat, palmitinsavat és szterainsavat tartalmaz, a legtöbb gyógyszertárban pár száz forintért megkaphatod. Én elsősorban hajápolásra használom: a hajtövekre és hajvégekre szoktam felkenni és pár órán át rajta hagyni. Koncentrált olajról van szó, ezért sokan olíva olajjal vagy tojássárgájával is összekeverik és úgy viszik fel a hajra. Néhány órán át hagyom a hajamon, majd alaposan, többször lemosom hajsamponnal, hogy ne maradjon olajos, de akár egész éjszaka is fent maradhat, ha előtte körültekintően beletekered a hajad egy törölközőbe. Nekem eddig ez a leginkább bevált hajdúsító/hajnövesztő módszer!

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek