6 évnél régebbi cikk

Sokan járunk meccsekre Fehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
fehervarav19.hu
Sokan járunk meccsekre Fehérváron

A sportstatisztika.blog.hu összeállítása szerint a Fehérvár AV 19 EBEL-meccsei három fociklub bajnokijai után a leglátogatottabb hazai sporteseménynek számítanak a csapatsportok között.

Érdekes összeállítást közölt a sportstatisztika.blog.hu, az oldal elkészítette a hazai csapatsportágak legmagasabb nézőszámával rendelkező klubok 30-as toplistáját. Bő volt a kínálat, a különleges listát a labdarúgó NBI és NBII, a férfi és női kézilabda NBI és NBII, illetve a SEHA Liga, a férfi és női kosárlabda NBI és NBII, a jégkorongozók Erste Ligája, az EBEL, valamint a vízilabda OBI nézettségi adatai alapján állították össze a 2017/2018-as szezon december 31-ig lejátszott meccseit figyelembe véve.

Nos, jelenleg Magyarországon a csapatsportok között a Ferencváros labdarúgói rendelkeznek a legmagasabb nézőszámmal, a zöld-fehérek hazai meccsein átlagban 9097 néző teszi tiszteletét. A Fradi előnye óriási, a lista második helyén a DVSC áll mindössze 4071 nézővel, vagyis a listavezető több mint a kétszeresét tudja nézőszámban felmutatni. A harmadik helyen is egy labdarúgó csapat áll, az Újpest összecsapásira átlagban 3337 néző vált jegyet. A negyedik helyen találjuk a legjobb "Nemfocicsapatot", ez a cím pedig a Fehérvár AV 19 gárdáját illeti meg, hokisaink EBEL összecsapásait rendre 3013 néző követi az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

Az első tízbe még befért a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata, a Mezőkövesd, a Honvéd és a Haladás labdarúgói, a Falco kosárlabda csapata és a Telekom Veszprém férfi kézilabdázói. A Volánon a kívül a harmincas listára felkerült még két további fehérvári gárda, a meccseit jelenleg Felcsúton játszó Videoton FC 1830 nézővel a 14., míg az Alba Fehérvár kosárlabda csapata 1814 nézővel a 15.

Az oldal a 2016/2017-es szezonhoz mérten a nézőszámok változását is vizsgálta a csapatoknál. Ezek alapján a a Fehérvár AV 19 meccseinek látogatottsága majd 100 nézővel nőtt az előző idényhez képest, míg az Alba Fehérvárnál jelenősen, majd 120 fővel csökkent a meccsre járók száma. Utóbbi adat azonban csalóka, a kosárlabda bajnokságban az alapszakasz meccsei rendre kevésbé látogatottak, a tavaszi középszakaszban és rájátszásban biztosan nő majd a jelenlegi nézőszám.

A Videotonnál is visszaesett a nézők létszáma, nem is kicsit, a legutóbbi idényhez képest meccsenként 250-nel. Százalékos arányban a labdarúgó NBI újonca, a Balmazújváros mutatta a legnagyobb javulást, az első élvonalbeli szezonra kis híján megduplázódott a csapat meccseire járók száma.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek